BasBQ
Beef en Steak

Pekingeend met flensjes

B.verbrugge

Tondelzoeker
Berichten
9
Ik heb pekingeend op de kamado Joe gemaakt ik vond het zeer goed gelukt zeer zeker voor herhaling vatbaar
het Recept heb ik van mingfang wang tijgerkop
de eend eerst gevuld met gember,ui,knoflook,steranijs,zout,suiker,hoisinsaus,peperrijstwijn
geprobeerd om de eend goed dicht te krijgen met stalen prikkers
dit lukte niet toen maar met slagerstouw en een naald dicht genaaid ging een stuk beter😅
daarna met een compressor met lucht de vel opgeblazen zodat het vel los komt
de eend met marinades weg gezet voor zo’n 12 uur in de koelkast
de volgende dag een pan met heet water op gezet met maltose er in en de eend daarmee 4 minuten overspoelt er mee
toen 1 uurtjes opgehangen om te drogen en op de bbq
,er een kerntemperatuur van 65 gr er afgehaald
een flensje klaargemaakt van fijn gesneden bosuitjes en komkommer en een lik Sauze er over
ik vond dat het goed gelukt is
en dat voor de eerst keer 🍻

IMG_7407.jpeg


IMG_7411.jpeg


IMG_7414.jpeg


IMG_7420.jpeg


IMG_7421.jpeg


IMG_7426.jpeg


IMG_7427.jpeg
 
heerlijk! ik hou van pekingeend.
 
ja de vel was zeer knapperig daarom moet je de vel losmaken van het vlees en bedruipen met maltose zodat hij karameliseert
 
Zalig man, schitterend gedaan!
 
Zo super lekker maar redelijk bewerkelijk als ik dat zo zie. Uitdagend maar heerlijk!
 
Wow, die kleur van het vel is altijd al geweldig om te zien. Mooi gerecht!

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Wow, ok ok de brisket EN de Pekingeend.
Waar heb je eend gehaald?
Ik moet ook een plekje vinden om hem te drogen.

Super gedaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan