- Berichten
- 36
Een eerste poging om zelf een Peking eend te bereiden.
Eerst naar de toko en een diepvries eend van 1.7 kg gehaald, deze laten ontdooien in de koelkast, gewassen in koud water en azijn, met prikkers de gaten dicht gemaakt en een minuut of twee a drie ondergedompeld in kokend water om het vel strak te trekken.
Een uurtje in de marinade en dan hangend laten drogen. ( 8 uur en toen nog 18 uur onafgedekt in de koelkast )

De eend 1,5 uur op het ei met een begintemperatuur van 125 graden en deze gaandeweg op laten lopen naar 230 graden tot ik een kerntemp van 80 graden had.

resultaat na 1,5 uur:

De eend ontbeend en op een gestoomd flensje met reepjes komkommer en lenteuitjes en Hoisin saus gegeten.
Eigenlijk erg makkelijk om te maken en zeker de moeite waard.

Eerst naar de toko en een diepvries eend van 1.7 kg gehaald, deze laten ontdooien in de koelkast, gewassen in koud water en azijn, met prikkers de gaten dicht gemaakt en een minuut of twee a drie ondergedompeld in kokend water om het vel strak te trekken.
Een uurtje in de marinade en dan hangend laten drogen. ( 8 uur en toen nog 18 uur onafgedekt in de koelkast )

De eend 1,5 uur op het ei met een begintemperatuur van 125 graden en deze gaandeweg op laten lopen naar 230 graden tot ik een kerntemp van 80 graden had.

resultaat na 1,5 uur:

De eend ontbeend en op een gestoomd flensje met reepjes komkommer en lenteuitjes en Hoisin saus gegeten.
Eigenlijk erg makkelijk om te maken en zeker de moeite waard.

