BasBQ
Beef en Steak

Peer in filodeeg (wintercursus Reitse 2009)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.877
att62901.jpg


Foto door Spiffs.

Dit is ??n van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2009, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.


Ingredi?nten: Genoeg voor 6 personen:

- 3 peren (Conference)
- 150 gram suiker
- 1 citroen
- 2 glas droge witte wijn
- Filodeeg
- Geklaarde boter
- Aluminium schaaltjes
- 100 gram amandelspijs aangemaakt met 1 ei en citroenrasp.
- Gebrande pistache pitten
- Gebruneerde amandelschaafsel
- 6 bollen vanille-roomijs
- Chocolade saus (kan je kopen of zelf maken
- poedersuiker

Chocolade saus:

- 100 gram pure chocola
- 2 dl room

Werkwijze chocolade saus:

- Doe de room in een steelpannetje met de kliene brokken pure chocola, verwarmen tot alle chocola is opgelost.
- Afkoelen en in een knijp doseerfles

Tip: Zorg dat de chocola op kamertemperatuur is voor het garneren anders krijg je het niet uit de doseerfles!

Werkwijze perendessert:

Haal eerst het filodeeg uit de vriezer.
Knijp de vanilleijs ballen en rol ze door de pistache en geschaafde gebruneerde amandelen.
Leg de vanille-ijs bollen terug in de vriezer.
Zet een pan op het vuur met 1 liter water, 150 gram suiker, een citroen in stukken gesneden en twee glazen droge witte wijn. Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Peren in het hete water doen, een thee- of koffieschoteltje erbovenop om de peren onder het vocht te houden, anders worden ze bruin. Kook de peren 2 minuten en laat ze afkoelen in hetzelfde water. De peren garen nu net nog een beetje door. De peren kan je onder het vocht gemakkelijk 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Maak de amandelspijs aan met ei en ciroenrasp en doe deze in de spuitzak.
Maak de peren droog met keukenpapier, snijd het kopstukje van de peer en vul de peer met amandelspijs.(daar waar het klokhuis zat) doe het kopstukje er bovenop.
Pak de peer in het filodeeg druk het voorzichtig aan en zet het paketje op een aluminium schaaltje. Bestrijk het pakketje dun met geklaarde boter.
Zet de peren op de indirecte wijze op de flauwe BBQ van ongeveer 140?C ?  150?C gedurende 20 minuten. PAS OP: Bij een te hete BBQ verbrand het filodeeg compleet.

Afmaken van het dessert:

Bestrooi de peren met de poedersuiker
Zet met de chocolade knijpfles een paar “nonchalante” chocolade strepen op het bord.
Zet op het bord een dop slagroom en leg hier de ijsbol op. (nu rolt de ijsbol niet van het bord)
Zet het peren pakketje erop en serveer direct.

Lekker Ite!!!
 
Die was toen errug lekker!!!
 
Da's een mooi opgemaakt bordje Frits
Bedankt voor het recept
 
Volgens mij heeft spiffs meer van die peren gemaakt dan Reitse inmiddels ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan