- Berichten
- 5.292
Ik had zin weer eens iets met kip te maken. Dit keer iets anders dan bcc of van het spit. Nu viel mijn oog op een gerechtje van onze broeder Noskos. (Ik kwam later ook een gerechtje met white sauce tegen, die staat op de todo).
Anywayz, kipkluifjes, drumstick, halve vleugel dingen gepakt, beetje olijfolie en plowboys yardbird rub erop. Flink husselen en in de koelkast.
Ondertussen het sausje maken van frambozenjam en pindakaas, beetje extra tabasco om de zoetheid te compenseren. Frambozenjam eerst apart warm gemaakt en de pitjes eruit gezeefd. Pindakaas gewoon de normale calve gebruikt. Niet geheel zonder stukjes maar dat ging prima. Heb het iets aangeleng met een scheutje water anders was het te dik.
Vervolgens de Q gevuld met kip, 175 graden ongeveer 55 min. Huidje naar boven.
Het begon al ergens op te lijken.
Daarna nog even direkt rondom grillen en vervolgens in een schaal
Saus apart geserveerd (aangezien sommigen hier geen fan zijn van pindasaus-achtige dingen). Foto is een beetje raar van kleur, komt waarschijnlijk door het rode bord waar het op ligt.
Lekkere combinatie, mocht gerust iets pittiger voor mij (vrouw en kinderen vonden het top zo). Zelfs de saus viel bij de anti-pindas in de smaak.
Bedankt voor het kijken!
Anywayz, kipkluifjes, drumstick, halve vleugel dingen gepakt, beetje olijfolie en plowboys yardbird rub erop. Flink husselen en in de koelkast.

Ondertussen het sausje maken van frambozenjam en pindakaas, beetje extra tabasco om de zoetheid te compenseren. Frambozenjam eerst apart warm gemaakt en de pitjes eruit gezeefd. Pindakaas gewoon de normale calve gebruikt. Niet geheel zonder stukjes maar dat ging prima. Heb het iets aangeleng met een scheutje water anders was het te dik.

Vervolgens de Q gevuld met kip, 175 graden ongeveer 55 min. Huidje naar boven.

Het begon al ergens op te lijken.

Daarna nog even direkt rondom grillen en vervolgens in een schaal

Saus apart geserveerd (aangezien sommigen hier geen fan zijn van pindasaus-achtige dingen). Foto is een beetje raar van kleur, komt waarschijnlijk door het rode bord waar het op ligt.

Lekkere combinatie, mocht gerust iets pittiger voor mij (vrouw en kinderen vonden het top zo). Zelfs de saus viel bij de anti-pindas in de smaak.

Bedankt voor het kijken!