- Berichten
- 12.056

Een leuk recept van Ray "Dr. BBQ" Lampe kipvleugeltjes met pindakaas en jam, het klinkt vreemd, maar je krijgt een soort zoete pindasaus die het naar mijn mening erg goed doet op wings. Als rub heb ik Dizzy Pigs Jamaican Firewalk gebruikt, maar een cajun of andere jerk rub werkt ook prima.
Ingredi?nten:
10 hele kippenvleugels
barbecue kruiden, het liefst iets pittigs*
2/3 cup frambozen jam, zonder pitjes**
1/3 cup Amerikaanse Pindakaas, zonder stukjes
1/2 theelepel tabasco
arachide-, of olijfolie
Bereiding:
Snij de puntjes van de vleugels, als die er nog aan zitten, en gooi die weg of bewaar om bouillon van te trekken. Je kunt de overgebleven vleugels zo gebruiken of in twee?n snijden.
Doe de vleugels in een schaal doe er wat olie bij en hussel door elkaar, bestrooi de vleugels met barbecue kruiden en hussel weer, er moet een lekker laagje op de vleugels komen. Zet de vleugeltjes een uurtje in de koelkast.
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 175?C / 350?F. Leg de vleugels weg van het vuur en doe de deksel op de barbecue. Je kunt nog wat rookhout toevoegen als je dat lekker vindt.
Doe na 25 minuten de jam, pindakaas en tabasco in een pannetje en breng het tegen de kook aan.
Haal na 30 minuten de deksel van de barbecue en leg de vleugeltjes even boven de kooltje om het velletjes knapperig te maken.
Doe de vleugels in een schaal, doe de warme saus erbij en meng goed door elkaar. Haal de vleugels uit de saus en serveer.
*) Gebruik je geen pittige rub, doe dan wat extra tabasco of wat sambal in de saus om het geheel wat op te halen.
**) Als je geen frambozenjam kunt vinden zonder pitjes, kun je ook eerst de jam even opwarmen en dan door een zeef doen.