- Berichten
- 182
Gister de vrienden-bbq gehad. Dit doen wij elkaar. Mij was dit keer gevraagd om pulled chicken te maken. Uiteraard zeg ik daar geen nee tegen.
Een dag van te voren de kippendijen in de rub gezet.
Zaterdag lekker op tijd opgestaan om de pulled chicken te maken. Dit keer in de dutch oven. Recept is gebaseerd op de pulled chicken van @NasQ.
Onder het genot van een bak koffie, misschien wel meerdere bakjes, begonnen met het maken van de pulled chicken.
Eerst de Q aangemaakt en de temp op 120 graden, indirecte opstelling. Daarna de kippendijen op het rooster (o wat ben ik blij dat ik toen toch voor een large model heb gekozen).
Na 30 min de kippendijen omgedraaid. Na een uur eraf gehaald en de DO op het rooster gezet om op te warmen. In de tussentijd 2 uien in ringen gesneden. Nadat de DO warm was, boter erin, uienringen erin en even aanbakken tot ze wat glazig zijn, tomatenpuree erbij, bbq-saus, kippenbouillon en een theelepel worcestersaus. Vervolgens alles goed roeren en dan de kippendijen erin.
Deze mogen 45min badderen en dan pullen maar. Ik heb gelukkig alleen complimenten gekregen over de pulled chicken.
Zie hieronder voor de foto's.
Een dag van te voren de kippendijen in de rub gezet.
Zaterdag lekker op tijd opgestaan om de pulled chicken te maken. Dit keer in de dutch oven. Recept is gebaseerd op de pulled chicken van @NasQ.
Onder het genot van een bak koffie, misschien wel meerdere bakjes, begonnen met het maken van de pulled chicken.
Eerst de Q aangemaakt en de temp op 120 graden, indirecte opstelling. Daarna de kippendijen op het rooster (o wat ben ik blij dat ik toen toch voor een large model heb gekozen).
Na 30 min de kippendijen omgedraaid. Na een uur eraf gehaald en de DO op het rooster gezet om op te warmen. In de tussentijd 2 uien in ringen gesneden. Nadat de DO warm was, boter erin, uienringen erin en even aanbakken tot ze wat glazig zijn, tomatenpuree erbij, bbq-saus, kippenbouillon en een theelepel worcestersaus. Vervolgens alles goed roeren en dan de kippendijen erin.
Deze mogen 45min badderen en dan pullen maar. Ik heb gelukkig alleen complimenten gekregen over de pulled chicken.
Zie hieronder voor de foto's.