BasBQ
Beef en Steak

Patrijs en fazant

  • Onderwerp starter Elbullie
  • Startdatum
E

Elbullie

Gast
Vandaag een keer fazant en patrijs geprobeerd en dat was een groot succes
imagejpg10_zpsfe8f7ea6.jpg


imagejpg13_zpsba31cd4c.jpg


imagejpg14_zps3dc89405.jpg


imagejpg16_zpsda01d4ec.jpg


Zowel de partij als fazant ingesmeerd met zout peper olie en als kruiden salie en tijm.
De fazant gevuld met wat zelfgemaakte kruiden boter en de holte dicht gestopt met salie.
Fazant aangebraden direct en daarna in een schaaltje indirect.
Patrijzen gespatchcocked en 7 minuten (3 1/2) per kant direct gegrild daarna 5 minuten indirect.
De fazant ongeveer 20-25 minuten, kern op 65 graden.

Erbij een puree van aardappel zoete patat knolselderij en winterwortel.
De saus is een paddestoel cognac roomsaus.

Zeer goed resultaat, fazant mooi sappig gebleven en de patrijs zeer smakelijk.

Enjoy

[quote author=structor]
Ik heb even de foto's voor je gefixed, als je op bewerken klikt kun je even kijken hoe de foto linkjes moeten
[/quote]
 
Bijzonder gevogelte. Nog niet eerder gegeten.

Maar wel aan te raden dus aan jouw reactie te merken?

Ziet er goed uit in ieder geval.
 
Kijk, dat zijn weer eens andere vogeltjes. Leuk!
 
dat ziet er prima uit, wat moeten we toch zonder Emiel  ;)
 
Mooie Pino's hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan