BasBQ
Beef en Steak

Patatje Vlaams stoofvlees

 
 

Mark b

Stoker
Berichten
376
Vorige week bij de Sligro een stuk sucadevlees van 2 kg gehaald.
De ene kilo werd van de week ingepikt door t dinnetje en veranderde in een Surinaams broodje.
Nu mocht ik,half twaalf de Q aan en lekker op een temp van 170 graden laten komen.
Het recept van bbq junkie sprak me aan en dit dus gevolgd.
Vlees in stukken en uien in ringen en t feest kon beginnen.

IMG_6201.jpeg

Zo blij met m’n dutch oven van the bastard en m’n nieuwe gietijzeren roosters,ziet er stoer uit 💪
Na t aanbraden de uien er in en daarna de flesjes Leffe bruin
IMG_6202.jpeg

Alle kruiden er bij zoals tijm,pezo,kruidnagel,laurier en uiteindelijk het broodje met mosterd,gekozen voor niet heel pittige maar een milde
IMG_6204.jpeg

Toen alles 3,5 uurtje lekker laten sudderen en klein beetje water er bij om droog koken tevoorkomen.
Bij de Sligro ook van die alu bakjes mee genomen waar normaal je kapsalon in komt,want op die manier konden er ook drie bakjes naar de buren.
Voor nu eetse allemaal
IMG_6205.jpeg


IMG_6203.jpeg
 
heerlijk stoofje! je zou je vlees en ui nog even kunnen roken voor een extra bbq demensie.
dat biertje lust ik trouwens ook wel
 
Ziet er goed uit!

Lijkt me een heerlijk stoofpotje.
 
Ziet er goed uit 😋,
Maar waarom de do op de gietijzeren roosters.
Zou ze alleen gebruiken als je echt wilt grillen.
Anders brand je onnodig de seasoning er af .
 
Ziet er goed uit 😋,
Maar waarom de do op de gietijzeren roosters.
Zou ze alleen gebruiken als je echt wilt grillen.
Anders brand je onnodig de seasoning er af .
Kijk daar had ik dus niet aan gedacht,100% gelijk en ga ik de volgende x meteen anders doen
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
lekker hoor
maar vlaams patat? :unsure:
 
Laatst bewerkt:
Lekker stoofje man, kapsalon bakje is ook top!
 
Terug
Bovenaan Onderaan