- Berichten
- 3.379
Gisteren mijn eerste pastrami voorbereid.
Stukje brisket van een kleine 2 kg bij de slagert besteld.
Pekelkruiden samengesteld, en grof gekneusd.
Vervolgens gemengd met het zout, suiker, cure #1, en nog het e.e.a.
In een kwart deel van het water (heet), de kruiden gelegd, om het zout, en de suiker op te lossen, en vervolgens de rest van het water erbij, en het vlees er in gelegd.
Nu voor minimaal 2 weekjes in de pekel, en afhankelijk van het weer, of het werk een paar weekjes langer.
Wordt vervolgd
Mac
Stukje brisket van een kleine 2 kg bij de slagert besteld.

Pekelkruiden samengesteld, en grof gekneusd.
Vervolgens gemengd met het zout, suiker, cure #1, en nog het e.e.a.


In een kwart deel van het water (heet), de kruiden gelegd, om het zout, en de suiker op te lossen, en vervolgens de rest van het water erbij, en het vlees er in gelegd.


Nu voor minimaal 2 weekjes in de pekel, en afhankelijk van het weer, of het werk een paar weekjes langer.
Wordt vervolgd
Mac