BasBQ
Beef en Steak

Pastrami

 

roan_b

Sprokkelaar
Berichten
35
Hallo. Vandaag eens pastrami maken.



Begonnen met een borststuk van 2,5kg in een pekelbad van water,grof zout, cureerzout,uienpoeder, look en laurier gedurende 14dagen te laten pekelen en elke dag draaien.

Daarna afgespoeld en in een rub gezet van peperkorrels, korianderzaad, mosterdzaad, bruine suiker en gemberpoeder.

Nu ligt hij op de smoker tot een kerntemperatuur van 79graden, daarna inpakken en.naar een kerntemperatuur van 93 graden.

Hij ligt nu 3uur op en heeft een temperatuur van 55graden.

Wordt vervolgd.....



Ondertussen ook broodjes maken met 2dl melk, 50gram boter, 300gram roggemeel, 200gram bloem, 42gram vers gist, 1ei, zout en rietsuikersiroop.



f4d1400f1836af0c173538904a20b7dc.jpg
30e5877ccd523d2ac18ce5d98bbe7d2b.jpg
1a6f9400836bd867cd8a1c2e06476a65.jpg
9c4ecf41b8bb960dcc58535be17cc801.jpg
d9bd7ece17698aca0f72a50c8af8006d.jpg
a380ab0c19fd202b6ec88adcd4e001d2.jpg
5ab97cce1d8134ffaef711b9814240b6.jpg
8be1a8ed9cf24a6df5412e12c299fc48.jpg
 
Gaaf
 
klinkt al goed
 
Ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Kan het helaas niet proeven ~X( ~X( ~X(
 
Lekker. Hoor het wel als het klaar is

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Wow, dat ziet er heerlijk uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan