Hallo. Vandaag eens pastrami maken.
Begonnen met een borststuk van 2,5kg in een pekelbad van water,grof zout, cureerzout,uienpoeder, look en laurier gedurende 14dagen te laten pekelen en elke dag draaien.
Daarna afgespoeld en in een rub gezet van peperkorrels, korianderzaad, mosterdzaad, bruine suiker en gemberpoeder.
Nu ligt hij op de smoker tot een kerntemperatuur van 79graden, daarna inpakken en.naar een kerntemperatuur van 93 graden.
Hij ligt nu 3uur op en heeft een temperatuur van 55graden.
Wordt vervolgd.....
Ondertussen ook broodjes maken met 2dl melk, 50gram boter, 300gram roggemeel, 200gram bloem, 42gram vers gist, 1ei, zout en rietsuikersiroop.
Begonnen met een borststuk van 2,5kg in een pekelbad van water,grof zout, cureerzout,uienpoeder, look en laurier gedurende 14dagen te laten pekelen en elke dag draaien.
Daarna afgespoeld en in een rub gezet van peperkorrels, korianderzaad, mosterdzaad, bruine suiker en gemberpoeder.
Nu ligt hij op de smoker tot een kerntemperatuur van 79graden, daarna inpakken en.naar een kerntemperatuur van 93 graden.
Hij ligt nu 3uur op en heeft een temperatuur van 55graden.
Wordt vervolgd.....
Ondertussen ook broodjes maken met 2dl melk, 50gram boter, 300gram roggemeel, 200gram bloem, 42gram vers gist, 1ei, zout en rietsuikersiroop.







