- Berichten
- 10.106
thnx SanderThat makes two of us!
Wat een schitterende post weer Rick.
Ik zit al heel lang te fantaseren over een pastrami met droge pekel, zo'n giga bak voor 2 weken in de koelkast kan hier echt niet, maar dit moet zeker lukken.
Een vraagje over het portioneren; deed je dat alleen zodat het in je vacuumzak pastte? of wilde je ook dat t sneller klaar was in t eind?
idd, dat met die grote bak is leuk, maar daar krijg je bij de huisgenoten ook niet echt applaus meer voor.
Daarom heb ik deze methode gekozen. Behoorlijk wat gezocht op internet, maar kon niet echt een post vinden die aansloot bij mijn idee.
Vaak spreekt men over 2 dagen pekelen. Nou, dat voelde niet goed zeg maar.
Al met al op deze werkwijze uitgekomen en die bevalt prima en is zeer praktisch.
Proportioneren heeft als voordeel dat het idd in een vacuumzak past, je moet het toch doen, meer oppervlak=meer smaak die er in kan trekken en het is ook wat sneller klaar.
Nadeel: je vlees krimpt tijdens het garen, dus let op dat je niet te klein proportioneert en volgens mij heb je een wat groter vochtverlies. Ik heb dat opgelost door na ca 2,5uur lichtjes te sprayen met olijfolie.