't Mals paterke
Tondelzoeker
- Berichten
- 7
Dit weekend kwamen m'n schoonouders eten. Ze zijn beide gek van Italië en nogal levensgenieters. Wat beter om te maken dan een typisch Italiaans gerecht met een bbq-twist.
Het recept van Jeroen Meus gevolgd, maar het gehakt vervangen door beef ribs. Mijn vrouw is niet zo zot van selder, dus ongeveer de helft daarvan gebruikt.
Kruiden van de beefribs simpel gehouden, gewoon peper en zout. Nachtje op voorhand gekruid en 's morgens in de bbq op zo'n 120 graden.
In aluminiumfolie gedaan rond 70 graden. Ik wou ze mee in de dutch oven steken met de saus, maar de ribben vielen wat groot uit. De saus was de dag ervoor al klaargemaakt en moest enkel opgewarmd worden. Het vocht uit de aluminiumfolie toegevoegd aan de saus. Ribben snijden en in de saus serveren.
Ribben waren botermals. Heel lekker.
Ze vielen letterlijk van het bot.
Het was top, wel heel rijk van smaak. Daar een mooi italiaans rood wijntje erbij en iedereen was weeral tevreden.
De overschot van het vlees versneden en gewoon in de saus gedaan. De dag erna opgewarmd en het bleef top. Er kan nog wat in de diepvriezer.
Het recept van Jeroen Meus gevolgd, maar het gehakt vervangen door beef ribs. Mijn vrouw is niet zo zot van selder, dus ongeveer de helft daarvan gebruikt.
Kruiden van de beefribs simpel gehouden, gewoon peper en zout. Nachtje op voorhand gekruid en 's morgens in de bbq op zo'n 120 graden.
In aluminiumfolie gedaan rond 70 graden. Ik wou ze mee in de dutch oven steken met de saus, maar de ribben vielen wat groot uit. De saus was de dag ervoor al klaargemaakt en moest enkel opgewarmd worden. Het vocht uit de aluminiumfolie toegevoegd aan de saus. Ribben snijden en in de saus serveren.
Ribben waren botermals. Heel lekker.
Ze vielen letterlijk van het bot.
Het was top, wel heel rijk van smaak. Daar een mooi italiaans rood wijntje erbij en iedereen was weeral tevreden.
De overschot van het vlees versneden en gewoon in de saus gedaan. De dag erna opgewarmd en het bleef top. Er kan nog wat in de diepvriezer.
Laatst bewerkt: