Beef en Steak

Parelhoenbout met winterse rub

 

Timmeeh

Pitmaster
Berichten
687
Vandaag voor het eerst een parelhoenbout gekocht en klaargemaakt. Vanmorgen naar de Sligro, en na even zoeken gevonden wat ik zocht.

Het recept komt uit Winter BBQ van Jord Althuizen.

Gestart met een rub op basis van pimentkorrels, steranijs, roze peperkorrels, kruidnagel, wat tijm, peper, zout, kaneel, suiker en wat chilipoeder. Bijzondere geur, vooral dat zoetje van de steranijs.

De boutjes mooi in de rub gezet.

IMG_0904.jpeg


Toen de Weber naar ongeveer 160 graden gebracht en de boutjes er op gelegd. Mooi indirect, en wat blijft dat toch heerlijk, zo bij het vuurtje met dit koudere weer.

IMG_0909.jpeg


Na ongeveer 45 minuten was de kern 73 graden, en mochten ze eraf.

IMG_0911.jpeg


Het smaakte fantastisch. Beter dan verwacht. Knapperig huidje, filets niet te droog en een heerlijk pootje.

Bedankt voor het lezen!
 
Mooi hoor! En weer eens wat anders dan de ‘gangbare’ stukjes vlees!
 
Ziet er goed uit. Hadden van mij wat meer foto's
Gemogen, zeker van het eindresultaat:giggle:
Die rub gaat een tikkeltje richting de chinese 5-spice
Kaneel, kruidnagel en steranijs zijn er al 3 😁
 
Ziet er goed uit. Hadden van mij wat meer foto's
Gemogen, zeker van het eindresultaat:giggle:
Die rub gaat een tikkeltje richting de chinese 5-spice
Kaneel, kruidnagel en steranijs zijn er al 3 😁
Haha, dat snap ik. Maar op de een of andere reden moet ik de grootste moeite doen om foto’s te plaatsen. De foto’s komen allemaal op de kop te staan. Met heel veel roteren op m’n iPhone lukt het uiteindelijk nu bij 3 foto’s om ze er goed op te krijgen. 🙈

Ik kan me vergissen, maar ik meende in de post van Paola ook wat geroteerde foto’s te zien. Ligt dat aan mij?

Het resultaat was overigens wel heel mooi. En lekker!
 
:love: p.a.r.e.l.h.o.e.n.....alleen het idee al doet me het water in de mond lopen. Ziet er top uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan