- Berichten
- 687
Vandaag voor het eerst een parelhoenbout gekocht en klaargemaakt. Vanmorgen naar de Sligro, en na even zoeken gevonden wat ik zocht.
Het recept komt uit Winter BBQ van Jord Althuizen.
Gestart met een rub op basis van pimentkorrels, steranijs, roze peperkorrels, kruidnagel, wat tijm, peper, zout, kaneel, suiker en wat chilipoeder. Bijzondere geur, vooral dat zoetje van de steranijs.
De boutjes mooi in de rub gezet.
Toen de Weber naar ongeveer 160 graden gebracht en de boutjes er op gelegd. Mooi indirect, en wat blijft dat toch heerlijk, zo bij het vuurtje met dit koudere weer.
Na ongeveer 45 minuten was de kern 73 graden, en mochten ze eraf.
Het smaakte fantastisch. Beter dan verwacht. Knapperig huidje, filets niet te droog en een heerlijk pootje.
Bedankt voor het lezen!
Het recept komt uit Winter BBQ van Jord Althuizen.
Gestart met een rub op basis van pimentkorrels, steranijs, roze peperkorrels, kruidnagel, wat tijm, peper, zout, kaneel, suiker en wat chilipoeder. Bijzondere geur, vooral dat zoetje van de steranijs.
De boutjes mooi in de rub gezet.
Toen de Weber naar ongeveer 160 graden gebracht en de boutjes er op gelegd. Mooi indirect, en wat blijft dat toch heerlijk, zo bij het vuurtje met dit koudere weer.
Na ongeveer 45 minuten was de kern 73 graden, en mochten ze eraf.
Het smaakte fantastisch. Beter dan verwacht. Knapperig huidje, filets niet te droog en een heerlijk pootje.
Bedankt voor het lezen!