the_fonz1975
Tondelzoeker
- Berichten
- 21
Ik heb al een paar keer zalm gerookt (koud), met mooi resultaat en tot vreugde van veel vrienden en familie. Met trots mag ik toch wel zeggen dat ze het telkens opnieuw verrukkelijk vinden. De gerookte heilbot is nog voor verbetering vatbaar.
Ik pekel de zalm voor 24 uur in een droge pekel, laat ze een dag drogen en rook op een mengeling van eik en beuk gedurende 8 ? 10 uur. Na nog een tweetal dagen 'naroken' laat ik ze vacuum inpakken.
Wat mij nu interesseert is de problematiek van de parasieten.
Blijkbaar is het nodig om de zalm nadien in te vriezen. Hoe lang moeten ze dan ingevroren blijven? Zijn er nog andere technieken om ervoor te zorgen dat de parasieten vernietigd worden? Ik hoorde laatst dat ze in Noorwegen bepaalde kruiden aan hun pekel toevoegen die ervoor zorgen dat de parasieten vernietigd worden. Het zou gaan om een bepaalde substantie van dennebomen, liet ik me vertellen. Ik vind er echter nergens iets over. Weet iemand hier meer over? Als dat inderdaad het geval zou zijn, zou ik het graag uitproberen.
Alvast bedankt
Ik pekel de zalm voor 24 uur in een droge pekel, laat ze een dag drogen en rook op een mengeling van eik en beuk gedurende 8 ? 10 uur. Na nog een tweetal dagen 'naroken' laat ik ze vacuum inpakken.
Wat mij nu interesseert is de problematiek van de parasieten.
Blijkbaar is het nodig om de zalm nadien in te vriezen. Hoe lang moeten ze dan ingevroren blijven? Zijn er nog andere technieken om ervoor te zorgen dat de parasieten vernietigd worden? Ik hoorde laatst dat ze in Noorwegen bepaalde kruiden aan hun pekel toevoegen die ervoor zorgen dat de parasieten vernietigd worden. Het zou gaan om een bepaalde substantie van dennebomen, liet ik me vertellen. Ik vind er echter nergens iets over. Weet iemand hier meer over? Als dat inderdaad het geval zou zijn, zou ik het graag uitproberen.
Alvast bedankt