BasBQ
Beef en Steak

Pancetta

Marieken

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
957
Wanneer ik ze weggehangen heb weet ik niet meer (ahum) maar vandaag heb ik maar weer eens een lading pancetta van de zolder gehaald. Ik was al eerder bezorgd gaan kijken nu het eigenlijk 'te warm' is, maar ik heb inmiddels geleerd dan als ze een maand of 4 koel gehangen hebben, de boel zodanig stabiel is dat er weinig meer mee gebeurt dus ik maar me er niet zoveel zorgen om. Ze hangen wel donker (niet in het zonlicht).

Deze was weer erg mooi, ruikt heerlijk en omdat ie wat langer gehangen heeft, is de smaak toch weer anders. wat milder, zoeter, en minder zout dan de pancetta die ik na een maand of 2 al opgesneden heb. deze heb ik in dunne plakken gesneden en ingevroren.



een behoorlijk vet stuk...



er waren kleine stukjes die echt droog zijn, maar het overgrote deel is nog mooi. dit was een stuk waar ik mijn twijfels over had omdat het tot 2 keer toe helemaal onder de schimmel zat. als ik daar aan denk wil ik het eigenlijk niet meer eten, brrrr. maar zoals je ziet komt dat dus allemaal gewoon goed.



de snijmachine glibbert nu van het pancettavet... dat wel.

 
Bovenaan Onderaan