Beef en Steak

paasroast

 

rokendrib

Kooltjesharker
Berichten
112
allereerst iedereen een fijne pasen gewenst, voor mij een reden
om vandaag een fijne paasroast te maken.
Deze jongen gaat vandaag op het grote groene paasei

eaf7b483.jpg


ik ga een recept van ome Bob Gibson gebruiken, namelijk de ossenhaas met een paddestoelkorst. In zijn recept gebruikt hij dus een ossenhaas, van
ca 6 pounds. ik ga een roast gebruiken, van ca 1 kg, wat volgens mij gewoon een hele dikke entrecote is. Daarbij wel gelijk
een vraagje. Bob zegt 1 uur op de q op 107C voor de ossenhaas van ca 6 pounds. hoe lang zal dan mijn roast van ca 1 kg moeten?

het recept voor de korst:

5 eetlepels boter
1,5 eetlepel olijfolie
1,5 cup gemengde en gehakte paddenstoelen
4 tenen knoflook gehakt
2 eetlepel balsamico
3/4 theelepel oregano
1 theelepel zout
wat kosher salt

olie en boter in een pannetje laten smelten, overige ingredi?nten behalve
het kosher zout doorroeren totdat de paddestoelen zacht worden. Boeltje laten
afkoelen en de roast insmeren met het mengsel.






 
Belooft veel goeds, zes pond is 2,7 kilo zou als je het kan delen op een kleine 24 minuten uit, maar ik zou voor een kerntemperatuur gaan

http://www.meerdanvlees.nl/index.php?target=pages&page_id=kerntemperaturen
 
Dat is een fijn stukje vlees. Ben benieuwd naar de foto's
 
mooi stuk vlees, ik zou ook voor een kerntemperatuur gaan, tijd kan ik je niets over zeggen
 
Frits en Leo +1: Kerntemperatuur, meten is weten!
 
En niet vergeten laat het zeker tien minuten rusten!
 
Ben benieuwd naar het resultaat.
 
foto's zijn wat te rood geworden, maar
daar is tie dan:


2d3e60ef.jpg


c28e0f3b.jpg


c283eba7.jpg



vlees was mals, maar had een stevige structuur. denk dat de mushrooms beter tot
zn recht komen op een ossenhaas. ook spreekt het recept over een korst, dit was
niet echt een korst te noemen. wel lekker gegeten en daar gaat t om.

groetjes


 
Ziet er iig goed uit, en dat het gesmaakt heeft is zeker belangrijk.
 
Jammer dat het niet helemaal is geworden wat je er van hoopte, maar weer een ervaring rijker moet je maar denken.

Ik gebruik weleens gemalen porcini's op mijn steaks, dat pakt goed uit, verstevigd de vlees smaak, maar zo had ik het nog niet gezien.
 
Het ziet er heerlijk uit hoor  8)

Tja, dat het niet perfect is geeft helemaal niks, je moet tenslotte wat te experimenteren hebben toch  ;)
 
Lijkt me toch heel lekker.

Tot welke temperatuur had je hem gegaard?
 
Terug
Bovenaan Onderaan