- Berichten
- 1.437
Met deze bereiding heb ik in de afgelopen Paasperiode wat stennis geschopt op Facebook in een kookgroep 
Onder de noemer van 'een zieke geest' in een gezond lichaam had ik mijn bereiding daar opgefleurd met een afbeelding van kuikentjes....
Dat bleek not done ..... maar wanneer er gerechten met lamsvlees of kalfsvlees worden gedeeld heeft er niemand een probleem mee.
Recent kocht ik in een Kitchenaid uitverkoop een gehaktmolen en ik wilde deze proberen, kipdijfilet leek me dan ook interessant om een eerste maal een gehakt mee te bereiden, de bereiding moest een naam hebben dus bedacht ik 'Paaskuiken-burgers'
Kipdijfilet in kleine blokjes versneden en deze een uurtje in de vriezer gestopt.
Nadien deze gekruid met een Italiaanse kruidenmix
Vervolgens deze 2x door de molen gehaald
De volgende stap was burgers maken
De Q werd streng bewaakt
Tijd om de burgers op de grill te leggen
Een sneetje van iets wat op kaas lijkt hoort er ook bij ...
Tijd om te monteren tot een burger.
Het werd een heerlijke burger, 'paaskuiken'-burgers zullen vaker op onze menu staan.
En die gehaktmolen zal nog wel vaker bovengehaald worden voor andere bereidingen.
De avond werd afgesloten met een klepper van een bier - Master of Darkness - Black Damnation XXVII, een fantastische collab van De Struise Brouwers & Préaris, een 12%ABV op Armagnac en HBL Margaux vaten.

Onder de noemer van 'een zieke geest' in een gezond lichaam had ik mijn bereiding daar opgefleurd met een afbeelding van kuikentjes....
Dat bleek not done ..... maar wanneer er gerechten met lamsvlees of kalfsvlees worden gedeeld heeft er niemand een probleem mee.
Recent kocht ik in een Kitchenaid uitverkoop een gehaktmolen en ik wilde deze proberen, kipdijfilet leek me dan ook interessant om een eerste maal een gehakt mee te bereiden, de bereiding moest een naam hebben dus bedacht ik 'Paaskuiken-burgers'
Kipdijfilet in kleine blokjes versneden en deze een uurtje in de vriezer gestopt.
Nadien deze gekruid met een Italiaanse kruidenmix
Vervolgens deze 2x door de molen gehaald
De volgende stap was burgers maken
De Q werd streng bewaakt
Tijd om de burgers op de grill te leggen
Een sneetje van iets wat op kaas lijkt hoort er ook bij ...
Tijd om te monteren tot een burger.
Het werd een heerlijke burger, 'paaskuiken'-burgers zullen vaker op onze menu staan.
En die gehaktmolen zal nog wel vaker bovengehaald worden voor andere bereidingen.
De avond werd afgesloten met een klepper van een bier - Master of Darkness - Black Damnation XXVII, een fantastische collab van De Struise Brouwers & Préaris, een 12%ABV op Armagnac en HBL Margaux vaten.