Vanochtend om 3.30u de wekker om een brisket te maken. Om 15u kwamen de eters dus moest vroeg uit de veren.
Ik had een mooie flat, geïnjecteerd met runderbouillon en in de noskos beef rub. Verder eigenlijk niets aan gedaan. Van 400-1100 laten garen tot een kerntemperatuur van 75 graden en na het inpakken doorgaren tot 95 graden. Dat ging ineens heel snel, om 1230 was het al zover. Het was mijn eerste brisket dus ik was wat aan het twijfelen, of de temperatuur wel goed was, om hij er niet toch nog wat langer op moest. Ik heb hem een half uurtje extra gegeven en toen een uur laten rusten in een handdoek.
Ik heb hem toch te lang laten liggen. Hij was tegen well done aan, geen rosé kern helaas. De smaak zelf was super, alleen toch te droog, te well done. Lekker met een broodje, rucola, Granny’s bbq sauce en Louisiana coleslaw.
Binnenkort een tweede poging en dan toch eerder van het vuur af…
Ik had een mooie flat, geïnjecteerd met runderbouillon en in de noskos beef rub. Verder eigenlijk niets aan gedaan. Van 400-1100 laten garen tot een kerntemperatuur van 75 graden en na het inpakken doorgaren tot 95 graden. Dat ging ineens heel snel, om 1230 was het al zover. Het was mijn eerste brisket dus ik was wat aan het twijfelen, of de temperatuur wel goed was, om hij er niet toch nog wat langer op moest. Ik heb hem een half uurtje extra gegeven en toen een uur laten rusten in een handdoek.
Ik heb hem toch te lang laten liggen. Hij was tegen well done aan, geen rosé kern helaas. De smaak zelf was super, alleen toch te droog, te well done. Lekker met een broodje, rucola, Granny’s bbq sauce en Louisiana coleslaw.
Binnenkort een tweede poging en dan toch eerder van het vuur af…