BasBQ
Beef en Steak

Oud jaar met pulled pork

 
 

Doorenroos

Sprokkelaar
Berichten
48
Aangezien wij dit jaar aan de beurt zijn om oud en nieuw te organiseren, leek het me wel een goed idee om pulled pork maken. De uitdaging wordt om er 2 op de bbq te krijgen.
Deze keer het volledige recept van Noskos gebruikt (wedstrijd variant) dus met injecties en de southern succor pork rub.
Zie hier de fotos net voordat ze koelkast ingaan.
0b73f1b66fa300c399611e30e3bd750a.jpg
337481c71b2cbc6d22ab3b39821670a3.jpg
4f5da99ebd348d730c709a9550f29c86.jpg


Daarnaast ongeveer een kilo cowlsalade gemaakt om de pp te vergezellen.
Morgen meer....
 
Spannend! Succes met je varkentjes!
 
Lekkerrr succes morgen
 
7:45 bbq aangestoken. Ook maar vast de oliebollenmix aanmaken
 
drukke dag... succes
 
dat is een heel goed begin van oudejaars dag
 
Succes vandaag! PP past prima bij Oudjaar!

Fijne jaarwisseling.
 
8:40, ze liggen erop.
 
Even weer een update: inmiddels een 7,5 uur verder, en ze net ingepakt in de folie. Ze zien er heerlijk uit. Hoop alleen dat op tijd klaar zijn. Kerntemperatuur is nu 77 graden.  Na 4 uur was de temp 60, en bleef toen redelijk lang stabiel rond de 65 gr.
Na 5 uur heb ik ze in de glace gezet. Blues Hog bbq saus gebruikt als basis.
1e22eeb4521ad6c4a60011535148f2b0.jpg
 
Allemaal de beste wensen voor 2015!
Nog even het eindresultaat laten zien natuurlijk.
8389b005cd869ef197167406f917f4f8.jpg

Voor de eindsaus heb ik het restant glace gebruikt ipv de bbq saus.
Het was echt lekker. Opgediend op een hard broodje een augurkje, en die heerlijke cowlslaw van Three Men BBQ team. Met 8 volwassenen, 2 tiener en 3 Kids van gegeten, en bijna alles op. Een geslaagde maaltijd om het jaar mee af te sluiten.
 
Ziet er echt heerlijk uit man... schitterend!
 
Terug
Bovenaan Onderaan