- Berichten
- 2.982
Het stond al een tijdje op planning en en van een van een vriend, hier zeer bekend en belangrijke persoonlijkheid, had ik een mooi recept gekregen
.
Eigenlijk was ik van plan om de Milanese versie te maken zonder tomatensaus, maar dan komen er een stel wijsneuzen die beweren dat in het authentieke recept toch echt tomaten horen. En dat terwijl ossobuco al in de middeleeuwen gegeten werd en tomaten pas in de 19e eeuw in Europa geïntroduceerd werden
.
Enfin, gewoon met tomatensaus gemaakt, aangezien de meeste recepten van @Ewald niet tegenvallen
.
Begonnen met 2 kalfsschenkels, even opgebonden en bestrooid met bloem. Daarna een half uurtje rook meegeven.. Terwijl de DO al lekker op 120 graden mee stond op te warmen.
Daarna even stevig aanbakken.
Dan het vlees er uit, uitje en knoflook fruiten, tomatenpuree er bij, bleekselderij en wortel.
Hierna wat rose wijn, en tenslotte de tomatenblokjes.
Beetje bloem toegevoegd en het vlees in de saus.
Dit alles heb ik 2,5 uur laten sudderen, totdat het uit elkaar viel.
Ondertussen een gremolata gemaakt, wat erg goed bij het vlees past. En als begeleiding een safraanrisotto.
Dat was een erg leuke middag en heerlijk gerecht. Voor herhaling vatbaar.
Uiteindelijk nog best wat saus over, wat gelijk een heerlijke pastasaus is.




Bedankt voor het lezen

Eigenlijk was ik van plan om de Milanese versie te maken zonder tomatensaus, maar dan komen er een stel wijsneuzen die beweren dat in het authentieke recept toch echt tomaten horen. En dat terwijl ossobuco al in de middeleeuwen gegeten werd en tomaten pas in de 19e eeuw in Europa geïntroduceerd werden

Enfin, gewoon met tomatensaus gemaakt, aangezien de meeste recepten van @Ewald niet tegenvallen

Begonnen met 2 kalfsschenkels, even opgebonden en bestrooid met bloem. Daarna een half uurtje rook meegeven.. Terwijl de DO al lekker op 120 graden mee stond op te warmen.
Daarna even stevig aanbakken.
Dan het vlees er uit, uitje en knoflook fruiten, tomatenpuree er bij, bleekselderij en wortel.
Hierna wat rose wijn, en tenslotte de tomatenblokjes.
Beetje bloem toegevoegd en het vlees in de saus.
Dit alles heb ik 2,5 uur laten sudderen, totdat het uit elkaar viel.
Ondertussen een gremolata gemaakt, wat erg goed bij het vlees past. En als begeleiding een safraanrisotto.
Dat was een erg leuke middag en heerlijk gerecht. Voor herhaling vatbaar.
Uiteindelijk nog best wat saus over, wat gelijk een heerlijke pastasaus is.





Bedankt voor het lezen
