BasBQ
Beef en Steak

"Ordinaire" Biefstuk recept gevraagd...

 
 
 

ThrowonD

Stoker
Berichten
494
Liggen nu te ontdooien, twee biefstukjes van de Appie, van 125 gram, 2 cm dik.

Hoe te bereiden?
Wie helpt me aan een recept, en bereidingswijze?

Deze biefstukjes bij een aardappel en rundvlees salade...

Thanx in advance... (je kunt niet mee eten ;) )
 
Niet te moeilijk doen, eerst indirect tot een kern van 40 C en dan even direct om de buitenkant een kleurtje te geven. Peper en zout en smikkelen maar
 
Knoflook persen en met olie mengen. Biefstukjes hierin een uurtje laten marineren. Dan de koelkast uit en op kamertemperatuur laten komen. Bbq voorbereiden op direct/indirect. Eerst indirect tot 30 graden kern. Daarna direct grillen tot 54 Van de grill af en inpakken in alu folie voor een minuut of 5
 
que voor indirect op 107??
 
Nope, afgrillen doe je 'heet'. Indirect is alleen dat je geen directe stralingshitte hebt.
 
Nee, gewoon op de temperatuur waarop je af gaat grillen, zo'n 175-200?C (of hoger ;) ) Indirect doe je dan gewoon weg van de kolen.
 
Resultaat... , gewoon lekker...  :p


Indirect tot 40? (werd 44, ging zo snel)..., daarna direct..., maar dat is lastig met een PitmasteriQ... die gaat maar tot 375F/190? C...

Beide zijden 2 minuten..., daarna 5 minuten in de alu..., smaakte prima... (magikvakermakenvanmijnmeisje)....

Iedereen bedankt voor de input...

vraagje..., dat "grillen/direct", dat doe je toch met de deksel ervanaf? Of niet?
 
Frits +1
 
Terug
Bovenaan Onderaan