- Berichten
- 257
Ok, vandaag ga ik m maken. Mn eerste beercan chicken en hopelijk daarbij een tokkie verdienen. Vandaag bij de lokale poelier hier in gouda een goede kip gehaald. Eerst mey behulp van 4 tenen knoflook, grdroogde oregano, chilivlokken, zeezout, olie en limoensap een mengsel gemaakt, daar de kip binnen en buiten mee ingesmeerd en 2 uur laten rusten. Ondertussen de potatoe bombs die ik via youtube was tegengekomen klaargemaakt. Om 4 uur de bbq aangestoken op 3 delige middelmatige hitte (weber cookbook noemt het zo, maar eigenlijk aan de zijkanten gewoon kolen gelegd en midden dus vrijgehouden). Affijn om 5 uur (nu dus) het blikje bier voor de helft in een glas leeggegoten (zonde van t bier anders), het blik verder open gemaakt met blikopener, in het onderste van de kip geduwd in het midden van de bbq gezet en deksel er op . Now we wait.
Meer fotos volgen straks




Meer fotos volgen straks