- Berichten
- 3.021
Recept gezien op de site van BGE.
Mocht hij daar ooit verdwijnen, houden we hem hier in het leven. Ik heb wat marketing-woorden vervangen voor andere woorden.
Ik hou niet van vis, maar wat heb ik hier van genoten.
INGREDIËNTEN ZALMBONBONS
400 g zalmfilet zonder huid (rugstuk)
2 lente-uitjes
1 rode Spaanse chilipeper
1/3 limoen
2 takjes koriander
100 ml sojasaus
1 tl wasabipasta
10 plakjes sushigember (gari, toko)
1 el japanse mayonaise (kewpie, toko)
VOORBEREIDING
Snijd de zalmfilet in 10 gelijke stukjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd de limoen in plakjes. Pluk de blaadjes van 1 takje koriander en snijd ze fijn.
Meng voor de marinade de sojasaus en de wasabipasta. Houd 10 ringetjes van de lente-ui en de chilipeper apart (bewaar in de koelkast) en meng de rest met de limoenplakjes en fijngesneden koriander door de marinade. Bestrooi de zalmblokjes met versgemalen peper, wentel ze door de marinade en laat ze 2 uur in de koelkast marineren.
BEREIDING
Week de Cederhouten Genootschaps plank 30 minuten in ruim water. Steek de houtskool in de BBQ aan en breng, met het rooster, naar een temperatuur van 170 °C.
Dep de grillplank droog en leg de zalmblokjes erop. Plaats het plankje op het rooster een sluit de deksel van de BBQ. Laat de zalm 8-10 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 55 °C heeft bereikt; deze kun je meten met een thermometer. Pluk intussen de blaadjes van het tweede takje koriander en snijd ze in dunne reepjes. Laat de plakjes gember uitlekken.
Haal de grillplank uit de BBQ en spuit de mayonaise over de zalm. Garneer met de chilipeper, de bosui, de sushigember en de koriander.
Ps.
Genootschaps plankjes zijn hiermee het allerbeste, probeer echt niks anders, allemaal namaak.
Geniet er van.
7 minuten later:
Laatst bewerkt door een moderator: