- Berichten
- 4.941
Omdat de vriezer toch wat plaats moet maken voor Carnavals voeier. En gewoon omdat het kan. Lekker hachee van ree gemaakt. Ik ben de laatste tijd helemaal weg van recepten met knoflook en gember. En daar op zoekende kwam ik dit tegen. Heerlijk simpel. Maar oooooo zo lekker.
2 ree?n schouders (ongeveer 2kg incl bot of wat je aan stoofvlees hebt)
2 grote uien.
2 solo knoflook (Chinese knoflook).
1 duim verse gember.
1 groot blikje tomaten pure.
3 scheuten ketjap manis.
Zout en peper naar smaak.
2 flessen 1/2l hefe weizen of 1l water.
Lekker met rijst en snijbonen. Helaas niet alles tot in detail vast kunnen leggen. Maar wel een aantal lekkere foto?s kunnen maken. Daar gaan we.
Eerst de schouders trimmen en ontdoen van vlies. In de olie en bestrooit met zout en peper. En lekker low en slop op het ei om wat kersenrook op te nemen
Na een paar uurtjes kleuren ze al lekker bij.
De uitjes, knoflook en gember klein gemaakt. En dit even glazig gebakken in de DO. Daarna de tomaten pure er bij. Een paar flinke scheuren Ketjap manis. Dan als laatste 2 flessen hefe weizen.
De schouders konden nu in de DO en voor een uurtje of 5 lekker low en slow pruttelen. Net zo lang tot de botjes helemaal los kwamen en de saus lekker gereduceerd is.
Nu de stoof lekker laten afkoelen. En de volgende dag weer rustig opwarmen. En iets wat vocht toe voegen tot er weer een mooie gladde saus ontstaat. Bordje opmaken en smullen maar
Helaas niet heel veel foto?s van de tussen stappen gemaakt. Maar het smaakte er niet minder om. Was weer smullen.
Bedankt voor hel lezen/kijken
Bram.
2 ree?n schouders (ongeveer 2kg incl bot of wat je aan stoofvlees hebt)
2 grote uien.
2 solo knoflook (Chinese knoflook).
1 duim verse gember.
1 groot blikje tomaten pure.
3 scheuten ketjap manis.
Zout en peper naar smaak.
2 flessen 1/2l hefe weizen of 1l water.
Lekker met rijst en snijbonen. Helaas niet alles tot in detail vast kunnen leggen. Maar wel een aantal lekkere foto?s kunnen maken. Daar gaan we.
Eerst de schouders trimmen en ontdoen van vlies. In de olie en bestrooit met zout en peper. En lekker low en slop op het ei om wat kersenrook op te nemen


Na een paar uurtjes kleuren ze al lekker bij.

De uitjes, knoflook en gember klein gemaakt. En dit even glazig gebakken in de DO. Daarna de tomaten pure er bij. Een paar flinke scheuren Ketjap manis. Dan als laatste 2 flessen hefe weizen.
De schouders konden nu in de DO en voor een uurtje of 5 lekker low en slow pruttelen. Net zo lang tot de botjes helemaal los kwamen en de saus lekker gereduceerd is.



Nu de stoof lekker laten afkoelen. En de volgende dag weer rustig opwarmen. En iets wat vocht toe voegen tot er weer een mooie gladde saus ontstaat. Bordje opmaken en smullen maar



Helaas niet heel veel foto?s van de tussen stappen gemaakt. Maar het smaakte er niet minder om. Was weer smullen.
Bedankt voor hel lezen/kijken
Bram.