BasBQ
Beef en Steak

Oosterse buikspek met teriyaki paddenstoelen en rijst

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.642
Gisteren begonnen met een marinade te maken voor de 2 kg buikspek die hier al een hele tijd in de vriezer lag te wachten.

Onderstaande bij elkaar gedaan
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 30 ml sojasaus
  • 50 gr rietsuiker
  • 30 ml ketjap manis
  • 30 ml droge sherry
  • 60 gr honing vloeibaar
  • 60 ml hoisinsaus
  • zout & peper naar smaak
471E301A-5267-4BA5-842F-42DA8F67495C.jpeg


Dit gemixt en de buikspek in een ruit ingesneden. (Mijn slager heeft me kennelijk gefopt. Klein stukje erbij om aan de 2 kg te komen)

11CAD1FF-E9E3-4D94-B8E8-8033023B6161.jpeg


Hierna alles in een zak gedaan en gevacumeerd.

E3BF3C4E-5E8F-4843-AF66-7BD5E0121666.jpeg


Dit mocht vannacht lekker in de koeling gaan marineren.

Toen was het inmiddels Baconday geworden
En had @Carlijn een heerlijke (stevige) lunch gemaakt.

E8D5CE0E-301A-4668-8986-2FA611B28281.jpeg


Tijdens de kwalificatie van de F1 heb ik de big Joe aangemaakt op 110 graden indirect.
Hier heeft de buikspek circa 2 1/2 uur op liggen garen.

1EB24E3B-DE96-47F3-A78A-288B9AA1B451.jpeg

Zie je dat mooie nieuwe genootschapsbord?

F6618EB1-36E9-4AE9-A9F7-B218D9050EE8.jpeg


De overgebleven marinade heb ik erbij gezet en meer dan regelmatig met een kwastje over de buikspek gesmeerd.

5B3E2674-45B5-42AC-AD8B-5CDC53AE2C02.jpeg


Na een uurtje of 2 begon de buikspek echt een mooi kleurtje te krijgen.

66969E85-C574-4CC5-A4B9-0B544D747C86.jpeg


Ondertussen de mini aangemaakt en de paddenstoelenmix “rustiek” gesneden.

BCB7BFAD-ACC9-4F16-A848-20FE9EF413B0.jpeg


Toen dit een beetje gebakken was heb ik er een flesje teriyaki woksaus een flinke scheut sesamzaadjes doorheen gekieperd.

7F32B032-C636-4123-8A76-DE9839846BF1.jpeg


Dit mocht even lekker door pruttelen terwijl de buikspek lag te rusten, deze had inmiddels de 70 graden kern aangetikt.
Binnen snel wat rijst aangezet op het fornuis.

E759281E-4146-4576-9CC2-1BE301EE02A0.jpeg


Na een minuut of 10 was de kamado 200+ graden en kon ik de buikspek nog even een korstje geven.

41CD6CA6-8F14-4080-9A33-6C2D362C26BD.jpeg


Toen dit geregeld was konden we aanvallen.

44E09916-7FAB-4AE3-8354-7941C44BCE1C.jpeg


Even mooi snijden en opdienen.

8F7D0F38-5A58-4266-85CF-293240E550B3.jpeg


3BAEC068-AF86-47BF-9898-0FDD115D2EF0.jpeg


Pepertje voor papa erbij en we hebben weer heerlijk gegeten!
 
Dit ziet er weer zeer lekker uit en is wederom een uitputtingsslag voor de smaakpapillen. 😂😋
Gelukkig had @Carlijn gezorgd voor een goede, stevige en voedzame lunch om dit zware werk vol te kunnen houden.
 
Lekker zeg, wat een mooie lap vlees!!
Wat heb je daar ook een schitterende plek om bezig te zijn met de hobby. :love:
 
Wat een keuken! Heerlijk!
En man man man wat ziet dat er lekker uit!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er inderdaad uit om te smullen, en die ruimte die je daar hebt is echt heerlijk!!
Prima plekje daar 👌
 
Ziet er heerlijkbuit Zzzjon
 
Mooi plakkie op’t bord

En nog een snack stukkie gemaakt ook waarmee je gefopt bent 😉
 
Een mooi stuk spek dat zal gesmaakt hebben, een in het oog springende plaats voor het Genootschapsbord en een fijne werkplek, wat wil je nog meer(y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan