- Berichten
- 1.614
De ooni nog wat verder getest.
Vrijdagavond test 2 => steak
Zondagavond test 3 => Flammkuchen
Op hun site staat een recept voor steak afgrillen.
Dat moeten we uittesten.
De steak in de vacuumzak 2uurtjes in een warm bad gestoken, de bedoeling was hier ten slotte de Ooni testen.
Als skilet gebruik ik normaal het deksel van een DO maar deze waren te hoog, dus geopteerd voor de plancha van de BGE.
Ooni volle gas, want ze raden aan temperaturen richting 500°C
Met een tang de plancha er wat uit geschoven, steak er op, terug in schuiven, toch wel wat spannend met zo een heet ding.
60 seconden later omdraaien.
Gaat zo hard dat ik hem er na 40 seconden al heb afgehaald, het vet dat was gesmolten stond gewoon in vlammen in de plancha.
was wat traag met foto's te nemen, maar hier zie je het vet nog wat nabranden, ooni staat uit.
10 minuutjes laten rusten en dan aangesneden.
De korst was harder als op een gietijzeren rooster of speksteen, maar het vlees was veel minder sappig.
Dit was een stuk van mijn dry age project dus kan de kwaliteit perfect vergelijken.
Ik merkte ook dat bij het aansnijden er veel meer bloed kwam uitgelopen als l&s en dan op de speksteen.
Dag nadien merkte ik ook dat de seasoning van mijn plancha weggebrand was, dus die 's ochtends nog rap opnieuw geseasond.
Al bij al was het niet slecht, maar ga dit toch niet meer doen, volgende keer terug l&s + speksteen.
De sappigheid van het vlees primeert toch op de beter korst voor mij.
Gustje heeft in iede geval niet gereclameerd.
Zondagavond dan nog test 3, de flammkuchen.
Hiervoor gebruiken we normaalgezien het recept van BGE tot volle tevredenheid maar waarom eens niet kijken naar een ander recept.
Dus dit keer de deeg en beleg volgens het Ooni recept.
Hiervoor Ooni op minimum stand en Flammkuchen erin schieten.
Moet er ongeveer 2 à 3 minuten in en ondertussen een paar draaien.
Et voilà, resultaat:
Op zich niet slecht, maar het recept van BGE staat ons meer aan als dit.
Bijkomend leer momentje, ik maak mijn guanciale zelf en vind dat super lekker maar voor flammkuchen is dat te sterk van smaak.
Volgende keer terug met gewoon spek.
Al bij al een smakelijke weekend, nu terug naar de harde realiteit.
Vrijdagavond test 2 => steak
Zondagavond test 3 => Flammkuchen
Op hun site staat een recept voor steak afgrillen.
Dat moeten we uittesten.
De steak in de vacuumzak 2uurtjes in een warm bad gestoken, de bedoeling was hier ten slotte de Ooni testen.
Als skilet gebruik ik normaal het deksel van een DO maar deze waren te hoog, dus geopteerd voor de plancha van de BGE.
Ooni volle gas, want ze raden aan temperaturen richting 500°C
Met een tang de plancha er wat uit geschoven, steak er op, terug in schuiven, toch wel wat spannend met zo een heet ding.
60 seconden later omdraaien.
Gaat zo hard dat ik hem er na 40 seconden al heb afgehaald, het vet dat was gesmolten stond gewoon in vlammen in de plancha.
was wat traag met foto's te nemen, maar hier zie je het vet nog wat nabranden, ooni staat uit.
10 minuutjes laten rusten en dan aangesneden.
De korst was harder als op een gietijzeren rooster of speksteen, maar het vlees was veel minder sappig.
Dit was een stuk van mijn dry age project dus kan de kwaliteit perfect vergelijken.
Ik merkte ook dat bij het aansnijden er veel meer bloed kwam uitgelopen als l&s en dan op de speksteen.
Dag nadien merkte ik ook dat de seasoning van mijn plancha weggebrand was, dus die 's ochtends nog rap opnieuw geseasond.
Al bij al was het niet slecht, maar ga dit toch niet meer doen, volgende keer terug l&s + speksteen.
De sappigheid van het vlees primeert toch op de beter korst voor mij.
Gustje heeft in iede geval niet gereclameerd.
Zondagavond dan nog test 3, de flammkuchen.
Hiervoor gebruiken we normaalgezien het recept van BGE tot volle tevredenheid maar waarom eens niet kijken naar een ander recept.
Dus dit keer de deeg en beleg volgens het Ooni recept.
Hiervoor Ooni op minimum stand en Flammkuchen erin schieten.
Moet er ongeveer 2 à 3 minuten in en ondertussen een paar draaien.
Et voilà, resultaat:
Op zich niet slecht, maar het recept van BGE staat ons meer aan als dit.
Bijkomend leer momentje, ik maak mijn guanciale zelf en vind dat super lekker maar voor flammkuchen is dat te sterk van smaak.
Volgende keer terug met gewoon spek.
Al bij al een smakelijke weekend, nu terug naar de harde realiteit.