- Berichten
- 865
Na wat gelezen te hebben op het forum en wat resultaten gezien te hebben ben ik ook maar eens begonnen naan het maken van een ham...
heb het "recept van helldaddy gebruikt: Varkensrug "Schwarzwalder Art"
Dus bij de slager een stukje mooi vlees gehaald van de rug van het varken van ~1300 gram, en deze in de droge pekel gezet:
Vacu?mzak erom en in de koelkast, heb hem vervolgens elke dag gekeerd en gemasseerd (de vrouw is er jaloers op):
Na 10 dagen afgespoeld en te drogen gelegd in de koelkast:
Daarna eens geoefend met opbinden, zodat ik een mooi lusje heb om hem op te hangen:
Rond 11:30 de WSM klaargezet met de CSG erin en aan het koudroken:
Toen ik s'nachts thuis kwam (heel de dag weggeweest, was de CSG al een tijdje uit (niet meer een beetje warm) dus heb ik hem weer gevuld en nog eens een ronde rook gegeven (meteen ook de waterpan verwijderd):
In de morgen (na een uurtje of 7) was de CSG alweer uit, hij was helemaal rond geweest, maar was niet zo netjes opgebrand (zal wel te vochtig zijn geweest in de nacht).
Dus heb ik hem nog een ronde rook gegeven.
Nu hangt hij sinds vandaag ik de garage in de koelkast, met de koelkast op een kiertje... de bedoeling was de spijker in de balk op zolder, maar na een dag/nacht gemonitord te hebben blijkt het daar toch nog wat aan de warme kant (s'nachts rond de 15 overdag rond de 17 graden).
Nu dus maar afwachten hoe dit gaat verlopen, hij was 1300 gram vooraf, na het roken is hij nog 1257 gram (dat scheelt niet heel veel), vind hem ook niet echt veel verkleurd (zie dit op andere foto's veel meer) maar de geur is iig nu al heerlijk....
over een weekje nog eens kijken..
heb het "recept van helldaddy gebruikt: Varkensrug "Schwarzwalder Art"
Dus bij de slager een stukje mooi vlees gehaald van de rug van het varken van ~1300 gram, en deze in de droge pekel gezet:

Vacu?mzak erom en in de koelkast, heb hem vervolgens elke dag gekeerd en gemasseerd (de vrouw is er jaloers op):

Na 10 dagen afgespoeld en te drogen gelegd in de koelkast:

Daarna eens geoefend met opbinden, zodat ik een mooi lusje heb om hem op te hangen:

Rond 11:30 de WSM klaargezet met de CSG erin en aan het koudroken:


Toen ik s'nachts thuis kwam (heel de dag weggeweest, was de CSG al een tijdje uit (niet meer een beetje warm) dus heb ik hem weer gevuld en nog eens een ronde rook gegeven (meteen ook de waterpan verwijderd):

In de morgen (na een uurtje of 7) was de CSG alweer uit, hij was helemaal rond geweest, maar was niet zo netjes opgebrand (zal wel te vochtig zijn geweest in de nacht).
Dus heb ik hem nog een ronde rook gegeven.
Nu hangt hij sinds vandaag ik de garage in de koelkast, met de koelkast op een kiertje... de bedoeling was de spijker in de balk op zolder, maar na een dag/nacht gemonitord te hebben blijkt het daar toch nog wat aan de warme kant (s'nachts rond de 15 overdag rond de 17 graden).


Nu dus maar afwachten hoe dit gaat verlopen, hij was 1300 gram vooraf, na het roken is hij nog 1257 gram (dat scheelt niet heel veel), vind hem ook niet echt veel verkleurd (zie dit op andere foto's veel meer) maar de geur is iig nu al heerlijk....
over een weekje nog eens kijken..