BasBQ
Beef en Steak

Ook maar aan de Pulled Beef

M

MV

Gast
In navolging van Dennis heb ik ook Pulled Beef gemaakt van een stuk onderrib.
Ik had afgelopen weekend een barbecueweekend in Westmalle, Belgie.
Zodoende kon ik dit gerecht mooi op mijn barbecue-maten loslaten.

Ik heb mijn stuk bij de Makro gekocht.

0fb9a287.jpg


39c6df24.jpg


b8f58aaa.jpg



Ruim van tevoren in een eigen kruidenmengsel gezet op basis van bruine suiker, kandijsuiker, paprikapoeder, zout, cintroengras, venkelzaad, vadouvan en nog wat zaken.

ae5535c3.jpg


c8dd62a6.jpg



Gerookt met stukken appelhout en snippers hickory bij een UDS temperatuur van ca. 110 graden C.

8389542a.jpg


b5723ec9.jpg


e243e19e.jpg


2219c915.jpg



Toen de kerntemperatuur van het vlees 70 graden C. en dus die van "the zone" naderde, heb ik het ingepakt in aluminiumfolie.
Daarna doorgegaard naar ruim 90 graden C.

Al met al duurde het toch nog 12,5 uur.

Na een rustperiode in de folie heb ik het gepulled.

Tegen vier uur s' nachts was het stukje vlees klaar. Een aantal van jullie hebben het geproefd en waren volgens mij behoorlijk enthousiast.
Ik was dat ook. Het is dus zeker voor herhaling vatbaar. Wat een uitvinding!

5579a80f.jpg


55313a49.jpg



 
mooi stukje vlees hoor, had ik ook wel van mee willen smullen  ;)
 
Ziet er heerlijk uit Math?, deze komt op de to-do-lijst!
 
Dat is een mooi stukje vlees, ziet er ook lekker sappig uit.
 
Mooi :) Ik vond het ook een zeer verrassend stukje vlees, smaakte heel anders dan ik had gedacht, maar oh zo lekker op een broodje.
 
Ziet er lekker uit.

Leuke Q trouwens.  ;D
 
Terug
Bovenaan Onderaan