- Berichten
- 24
Nou, het moest er een keer van komen. Ik heb ook pulled pork gemaakt. Hier een (kort) verslag.
Omdat het vleesch in de "aanbieding" was (of is) bij de sligro en ik er toch was heb ik maar een mooie procereur uitgezocht en gekocht.
Zondag in de mosterd en texmex gezet (een gokje maar toch erg lekker) en ingepakt. Hopla, terug de koelkast in.
Heden ochtend om 05:30 de basterd aan (veel te laat kom je dan achteraf achter), op gestookt naar +/- 120 graden maar ik schoot door naar de 150graden. Niets aan de hand tijd zat om dat te corrigeren. TIP: zorg dat je kamado temp vanaf het begin stabiel is, ik bleef heen en weer lopen... Anyway, uiteindelijk had ik het stabiel tussen 110 ~ 125 graden. Wel iets wat aan de warme kant maar he, je moet wat.
Ik ben eigenlijk vergeten fotos te maken toen het 'beest' op de kamado lag, nouja het gaat om het eind resultaat.. Er had iets meer een bark omheen gemogen maar voor de eerste keer vind ik het niet slecht.
Hij smaakte op een broodje heerlijk, volgende keer zal ik daar ook wat fotos van maken
Omdat het vleesch in de "aanbieding" was (of is) bij de sligro en ik er toch was heb ik maar een mooie procereur uitgezocht en gekocht.
Zondag in de mosterd en texmex gezet (een gokje maar toch erg lekker) en ingepakt. Hopla, terug de koelkast in.
Heden ochtend om 05:30 de basterd aan (veel te laat kom je dan achteraf achter), op gestookt naar +/- 120 graden maar ik schoot door naar de 150graden. Niets aan de hand tijd zat om dat te corrigeren. TIP: zorg dat je kamado temp vanaf het begin stabiel is, ik bleef heen en weer lopen... Anyway, uiteindelijk had ik het stabiel tussen 110 ~ 125 graden. Wel iets wat aan de warme kant maar he, je moet wat.
Ik ben eigenlijk vergeten fotos te maken toen het 'beest' op de kamado lag, nouja het gaat om het eind resultaat.. Er had iets meer een bark omheen gemogen maar voor de eerste keer vind ik het niet slecht.
Hij smaakte op een broodje heerlijk, volgende keer zal ik daar ook wat fotos van maken