- Berichten
- 79
Voor deze kerst mocht ik op 2de kerstdag aan de slag op de BBQ.
Het gekozen stuk eiwit was natuurlijk een mooie beenham. Dit was voor ons de eerste keer dus er zijn zeker wat leer puntjes opgedaan voor de volgende keer. Verder was temperatuur onder controle houden nogal een dingetje vanwege de hoeveelheid wind doe natuurlijk pal op de weber stond.
We beginnen natuurlijk een goede dag eerder met het verwijderen van het zwoerd en het in de pekel zetten van de beenham. (Leerpuntje #1: is het zwoerd eraf halen nodig?? Zie hier hammen met zwoerd gemaakt??)
De vrouw keek er al naar uit, eindelijk weer eens echte ham zoals die thuis vroeger vaker voorbij kwam (Georgia, USA). Enige voorwaarde het word een honey glace.
De pekel bestaande uit zout, ananassap, laurier, peper en kruidnagel was de dag hiervoor al klaar gemaakt.
2de kerstdag aangebroken tijd om de bbq aan te steken. De ham uit de pekel gehaald en afgespoeld. En een beetje ingesneden. (Leerpuntje #2 in snijden hoeft nu ook weer niet zo voorzichtig
).
Toen de bbq op temperatuur was 90-110, kon de ham er op samen met het rookhout. Had nog een mooi exotisch blokje over namelijk sinaasappel, dat pas mooi bij deze smaken dachten we zo.
Na een goede 3-3,5 uur was de 55 graden intern bereikt. Tijd voor de glace bestaande uit boter, bruine suiker en natuurlijk honing. Hiermee de ham goed bedruipt elke 15 min tot de ham klaar was.
Dit lekkers werd geserveerd met heerlijke hasselbach’s aardappelen, boontjes en honing mosterd saus.
Wat was dat heerlijk smullen zeg. Het heerlijke vooruitzicht op een broodje beenham de volgende dag werd wel kleiner en kleiner gaande weg. De ham was rest loos op
.
Natuurlijk was er ook nog plek voor een toetje.
Het was een heerlijke avond waarbij iedereen het buikje vol heeft kunnen eten.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Het gekozen stuk eiwit was natuurlijk een mooie beenham. Dit was voor ons de eerste keer dus er zijn zeker wat leer puntjes opgedaan voor de volgende keer. Verder was temperatuur onder controle houden nogal een dingetje vanwege de hoeveelheid wind doe natuurlijk pal op de weber stond.
We beginnen natuurlijk een goede dag eerder met het verwijderen van het zwoerd en het in de pekel zetten van de beenham. (Leerpuntje #1: is het zwoerd eraf halen nodig?? Zie hier hammen met zwoerd gemaakt??)
De vrouw keek er al naar uit, eindelijk weer eens echte ham zoals die thuis vroeger vaker voorbij kwam (Georgia, USA). Enige voorwaarde het word een honey glace.
De pekel bestaande uit zout, ananassap, laurier, peper en kruidnagel was de dag hiervoor al klaar gemaakt.

2de kerstdag aangebroken tijd om de bbq aan te steken. De ham uit de pekel gehaald en afgespoeld. En een beetje ingesneden. (Leerpuntje #2 in snijden hoeft nu ook weer niet zo voorzichtig

Toen de bbq op temperatuur was 90-110, kon de ham er op samen met het rookhout. Had nog een mooi exotisch blokje over namelijk sinaasappel, dat pas mooi bij deze smaken dachten we zo.

Na een goede 3-3,5 uur was de 55 graden intern bereikt. Tijd voor de glace bestaande uit boter, bruine suiker en natuurlijk honing. Hiermee de ham goed bedruipt elke 15 min tot de ham klaar was.


Dit lekkers werd geserveerd met heerlijke hasselbach’s aardappelen, boontjes en honing mosterd saus.

Wat was dat heerlijk smullen zeg. Het heerlijke vooruitzicht op een broodje beenham de volgende dag werd wel kleiner en kleiner gaande weg. De ham was rest loos op

Natuurlijk was er ook nog plek voor een toetje.




Het was een heerlijke avond waarbij iedereen het buikje vol heeft kunnen eten.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk