- Berichten
- 11
Begon zaterdag te kriebelen voor een Pulles pork te maken.
Dus naar een vriend gebeld waar ik het vlees beste kon halen.
Kom maar naar mij,heb nog een spiering in de koeling liggen die al gemarineerd is en vacu?m getrokken. Hij was zelf al aan het bbq'en op een evenement maar geen probleem.
Zondagmorgend de spiering uit de ijskast en op kamertemperatuur maar laten komen.
Om 7uur de primo maar opgestookt,is nog zo goed als nieuw voor mij dus maar optijd aan begonnen om de temperatuur iet of wat onder controle te krijgen...
Effe naar de bakker en beenhouwer,de familie moet ook nog ontbijten als ze wakker worden...
Nadien de bbq rub gemaakt en de spiering nog goed extra ingesmeerd/bij gekruid en klaar voor op de Primo te leggen.
Na een goei 4uurtjes bleef biij in the zone en klaar voor de bbq-saus.
Nog 2uurtjes zo verder gedaan en tijd om de folie in te gaan tot hij een kerntemperatuur van 88graden had.
Deze bereikt en klaar om opnieuw in een andere folie te duiken voor een uurtje te bekomen van al die hitte...
Ondertussende buren gearriveerd,klaar voor op aperitiefje en dan pullen en eten maar.
Man man,wat is dat lekker met een coleslaw en frietjes. De buren waren ook heel onder de indruk (me happy).
De tenperatuurcontrole op de primo lukte mij nog langs geen ,dalen en pieken en zelf bijna uitgegaan!
Maar oefenen baart kunst en dus zeker voor herhaling vatbaar
Dus naar een vriend gebeld waar ik het vlees beste kon halen.
Kom maar naar mij,heb nog een spiering in de koeling liggen die al gemarineerd is en vacu?m getrokken. Hij was zelf al aan het bbq'en op een evenement maar geen probleem.
Zondagmorgend de spiering uit de ijskast en op kamertemperatuur maar laten komen.

Om 7uur de primo maar opgestookt,is nog zo goed als nieuw voor mij dus maar optijd aan begonnen om de temperatuur iet of wat onder controle te krijgen...

Effe naar de bakker en beenhouwer,de familie moet ook nog ontbijten als ze wakker worden...
Nadien de bbq rub gemaakt en de spiering nog goed extra ingesmeerd/bij gekruid en klaar voor op de Primo te leggen.

Na een goei 4uurtjes bleef biij in the zone en klaar voor de bbq-saus.

Nog 2uurtjes zo verder gedaan en tijd om de folie in te gaan tot hij een kerntemperatuur van 88graden had.

Deze bereikt en klaar om opnieuw in een andere folie te duiken voor een uurtje te bekomen van al die hitte...

Ondertussende buren gearriveerd,klaar voor op aperitiefje en dan pullen en eten maar.


Man man,wat is dat lekker met een coleslaw en frietjes. De buren waren ook heel onder de indruk (me happy).
De tenperatuurcontrole op de primo lukte mij nog langs geen ,dalen en pieken en zelf bijna uitgegaan!
Maar oefenen baart kunst en dus zeker voor herhaling vatbaar
