BasBQ
Beef en Steak

Ook de eerste keer koud gerookte zalm

 
 

henkk

Stoker
Berichten
308
Het moest er een keer van komen om ook zalm koud te roken.




Ik had nog een stuk zalm liggen in de vriezer
Foto-SF4P3YMZ-D.jpg

Recept van Frits geleend ::)
Foto-W3VONQJK-D.jpg

Rubje van gemaakt
Foto-TTLLYV7G-D.jpg

En voor 12 uur in de koelkast gelegd
Foto-TZNUBBMK-D.jpg

Goed schoongespoeld met water en 24 uur weer in de koelkast
Foto-M4BMB4G6-D.jpg

Zaterdag ochtend vroeg bij -11
Foto-JXVMUWLI-D.jpg


Foto-ZH4IPBJ4-D.jpg


Foto-UUEW3SWT-D.jpg

Stukje zalm heeft mogen genieten van 10 rook
Foto-C3XUSA8X-D.jpg

In stukken verdeeld en vacu?m getrokken de vriezer in
Foto-M7DH3JSP-D.jpg

1 stukje in koelkast gelegd en deze vanmiddag opgegeten
Foto-TBDDTB6W-D.jpg


Ik moet zeggen de rook smaak overheerst wel, en ik vond het een beetje flauw
maar voor de rest heerlijk.



 
met name koud gerookte zalm dus, geniet ervan. ziet er lekker uit
 
Bleef je zalm een beetje soepel of lag het stijf bevroren in je WGA? Meteen opeten is met gerookt spul ook meestal niet aan te raden omdat de rook dan heel heftig is.
 
Henkk je bent lekker bezig geweest.
 
noskos zei:
Bleef je zalm een beetje soepel of lag het stijf bevroren in je WGA? Meteen opeten is met gerookt spul ook meestal niet aan te raden omdat de rook dan heel heftig is.

nee ze was niet stijf bevroren later kwam het zonnetje nog even om de hoek kijken
ja maar ja Dennis je weet toch eerst proberen he
 
Ik ben zelf niet zo'n visliefhebber maar de foto's zouden me bijna "bekeren"  ;D ;)
 
Jammer dat het wat tegenviel, de rooksmaak wordt beter na een paar dagen.
 
Hoe langer ze liggen hoe lekkerder die smaakt.
 
-11 C. Dat is inderdaad koud roken...
 
Terug
Bovenaan Onderaan