Na het zien van Bert zijn Rookworsten,wou ik het niet langer uitstellen.
Ik ga ze ook maken.
Varkensbuik en een nek gekocht.
Recept:16 gram colorozozout
2 gram witte peper gemalen
1 gram gemalen foeli
alles per kilogram grondstof.
Vlees even vacuum getrokken en aangevroren.
Het vlees 1x door de grove plaat gemalen.
Gekruid met foelie,peper en zout.
En in de darmen gestopt.
12 uurtjes laten drogen.
En af gerookt op 85 graden C. voor 2,5 uur.(hickory)
Ze smaken heerlijk,dit is echt voor herhaling vatbaar.
Ik heb ook nog 5 worsten die ik aan het koudroken ben.
Maar daar kom ik nog op terug.
Ik ga ze ook maken.
Varkensbuik en een nek gekocht.
Recept:16 gram colorozozout
2 gram witte peper gemalen
1 gram gemalen foeli
alles per kilogram grondstof.


Vlees even vacuum getrokken en aangevroren.

Het vlees 1x door de grove plaat gemalen.

Gekruid met foelie,peper en zout.

En in de darmen gestopt.

12 uurtjes laten drogen.

En af gerookt op 85 graden C. voor 2,5 uur.(hickory)




Ze smaken heerlijk,dit is echt voor herhaling vatbaar.
Ik heb ook nog 5 worsten die ik aan het koudroken ben.
Maar daar kom ik nog op terug.