Q-Guru
Tondelzoeker
- Berichten
- 13

Ingredienten voor 4 burgers:
- 500g gemengd gehakt
- Ontbijtspek
- 2 milde rode pepers
- 65g geraspte mozzarella
- 1tl zout
- 1tl peper
- 2tl paprikapoeder
Bereiding:
Snij de rode peper fijn en meng met het gehakt met de mozzarella, het zout, de peper en de paprikapoeder.

Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm (al dan niet met een hamburgerpers) burgers.

Laat de burgers nu een uurtje onafgedekt opstijven in de ijskast staan. Maak de barbecue klaar voor direct grillen. Na een uurtje neem je de hambugers uit de ijskast en vlecht je er het ontbijtspek omheen.

Grill de burgers 4 ? 5 minuten aan elke kant onder een gesloten deksel tot ze een kerntemperatuur hebben van 61 graden. Haal de burgers van het vuur en laat ze nog enkele minuten rusten in aluminiumfolie.