BasBQ
Beef en Steak

Oh, Oh, Fricandeau

 
 
 

ReneR

Gemarineerd
Berichten
2.395
Oh, Oh, Fricandeau

Daar lig je dan, met je gewicht van "slechts" 1322 gram.
Nu heb je het nog koud, terwijl je daar niet van houdt.
Morgen krijg je het warm al weet ik nog niet hoe, maar je gaat in ieder geval lekker.......op de BBQ.

Wat is nou HET recept wat jullie adviseren????

IMG_24881_zpsee43f651.jpg
 
Deze griet weet het niet.....
Maar vraag het eens aan ome Piet ( nosmo)
 
Hmmmmm, een paar dagen.....
Morgen zal hij geconsumeerd gaan worden dus een paar dagen gaat niet lukken.

Misschien nog een andere gouden tip????
 
Dank voor de idee?n, de meeste was ik al tegen gekomen tijdens mijn speurtocht op dit forum.
Het thuisfront heeft besloten dat het een zoete oosterse verrassing moet worden dus heb een en ander bij elkaar gegooid.
(als het smaakt zal ik het publiceren, anders niet B-) )

Zo zag de fricandeau eruit in de rub
IMG_24891_zps16f3fa54.jpg


En zo ging hij op de Q
IMG_24901_zps740f04ed.jpg
 
En aangezien wij gek zijn op Japans is de glaze opgebouwd uit een Japanse sesam soja aangevuld met basterdsuiker en honing

IMG_24911_zps7b27edc8.jpg
 
Ben benieuwd
 
Lekkel
 
Lekker stuk vlees met z'n oosters Japanse jasje
 
Zo, toch nog even achter de laptop gekropen voor een kleine update

Als rookhout een stukje gebrand sinaasappel hout en een handje appel hout snippers

Zo zag hij eruit na het aanbrengen van de mopsaus
IMG_24931_zps84703f13.jpg


En zo ZAG het eindresultaat eruit
IMG_24951_zps350448c2.jpg


Maar ook een foto van het toetje wilde ik jullie niet onthouden
IMG_24942_zpsc06a66a7.jpg


Al met al weer best lekker alleen heb ik te weinig tijd genomen om goed te marineren waardoor de buitenkant een heerlijke zoete oosterse smaak had, precies zoals bedoeld maar de binnenkant beduidend minder smaak had.

Voor de rub heb ik gebruikt:
3 eetl. bruine basterdsuiker
1 theel. knoflookpoeder
2 theel. paprika poeder zoet
1/2 theel. koreander poeder
1/2 theel. 5-kruiden poeder
1/2 theel. komijn poeder
1/2 theel. gember poeder
aangemaakt tot een lekkere dikke brij met zoete ketjap

Voor de mopsaus heb ik gebruikt
zakje Teriaki saus met sesamzaadjes
2 eetl. bruine basterdsuiker
2 eetl. honing

Conclusie.....langer marineren!!!!
AND thanks for watching ;)
 
Mooi hoor!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan