- Berichten
- 2.999
Soms komen er van die onderwerpen voorbij welke direct in je straatje passen.
Zo ook deze... Toevallig stond er in mijn agenda een dagje met nachtje afzien in het bos.
Back to the basics, geen vrouw, geen kids, geen stromend water, geen stroom, geen 3k bbq spullen, maar wel: goed gezelschap, veel lol, nog meer drank, houtgestookte sauna, een zelf gemaakt bbq pitjard, driepoot van betonijzer en een ketting met rooster.
Voor mij alternatief genoeg.
Een weekje geleden begonnen met wat buikspek in de marinade te leggen. Je moet toch eten
.
Heel veel inspiratie had ik niet, maar vertrouwde blindelings op een recept van @SandyMan .
Aangekomen eerst de pit maar eens inspecteren.
Dat gaat wel lukken denk ik zo
.
Ondertussen alvast een paar kippenboutjes voor de lichte trek en gewoon omdat het kan een had iemand een paar leuke steaks bij voor de lekkere trek.
Voor d'r bij wat baked beans.
Ondertussen begon te avond te vallen, werden de kippenboiten vakkundig gerookt en gingen de baked beans ook de goede kant op.
Lekker wat aardappels er bij en toen iedereen zo goed als vol zat mocht die steak er op.
In de skillet boven het vuur.. Tot hier ging het goed
. Maar ja, dan worden de mannen jongens, doet de alcohol zijn werk en krijg je de mooiste vlammen
.
Zonde? Misschien, van de andere kant, ze hadden een leuke avond, de mooiste verhalen en de grootste lol. Niet over nadenken, ik weet nu dat zelfs doorgebakken Waghu goed smaakt


.
En toen was het tijd voor mijn pronkstuk... Het buikspek hoog op het rooster en rustig de hele nacht laten liggen.
Regelmatig opletten voor de vlammen en eiken stoken ipv dennen (wat zorgt voor zwarte rook). En dan krijg je dit als resultaat.
Wat is dat Goddelijk lekker zeg, lauwwarm. Kan bijna niet beter, bijna...
Zo... Wat een antikater ontbijt was dit zeg. Echt geweldig om ook zo weer eens te bbq'n. Maar niet erg dat het niet mijn eigen tuinn was.
Zo ook deze... Toevallig stond er in mijn agenda een dagje met nachtje afzien in het bos.
Back to the basics, geen vrouw, geen kids, geen stromend water, geen stroom, geen 3k bbq spullen, maar wel: goed gezelschap, veel lol, nog meer drank, houtgestookte sauna, een zelf gemaakt bbq pitjard, driepoot van betonijzer en een ketting met rooster.
Voor mij alternatief genoeg.
Een weekje geleden begonnen met wat buikspek in de marinade te leggen. Je moet toch eten

Heel veel inspiratie had ik niet, maar vertrouwde blindelings op een recept van @SandyMan .
Aangekomen eerst de pit maar eens inspecteren.
Dat gaat wel lukken denk ik zo

Ondertussen alvast een paar kippenboutjes voor de lichte trek en gewoon omdat het kan een had iemand een paar leuke steaks bij voor de lekkere trek.
Voor d'r bij wat baked beans.
Ondertussen begon te avond te vallen, werden de kippenboiten vakkundig gerookt en gingen de baked beans ook de goede kant op.
Lekker wat aardappels er bij en toen iedereen zo goed als vol zat mocht die steak er op.
In de skillet boven het vuur.. Tot hier ging het goed


Zonde? Misschien, van de andere kant, ze hadden een leuke avond, de mooiste verhalen en de grootste lol. Niet over nadenken, ik weet nu dat zelfs doorgebakken Waghu goed smaakt




En toen was het tijd voor mijn pronkstuk... Het buikspek hoog op het rooster en rustig de hele nacht laten liggen.
Regelmatig opletten voor de vlammen en eiken stoken ipv dennen (wat zorgt voor zwarte rook). En dan krijg je dit als resultaat.
Wat is dat Goddelijk lekker zeg, lauwwarm. Kan bijna niet beter, bijna...
Zo... Wat een antikater ontbijt was dit zeg. Echt geweldig om ook zo weer eens te bbq'n. Maar niet erg dat het niet mijn eigen tuinn was.
