Misschien lees ik de verkeerde reviews, maar nergens vind ik precies hoeveel van dat fijne ovengedroogde beukenhout je in je Ofyr (of gelijkaardig) moet doen voor een gemiddeld baksessietje met je vrouw en 2 kinderen.
Op de site van Ofyr zelf lees ik "Voor een avondje koken (4 tot 5 uur) heeft u gemiddeld ongeveer twee OFYR houttassen van elk ongeveer 50 liter nodig".
Excuseer? 100 liter? Dus 1/10 van een kubieke meter hout? Als ik online rondneus wat dat kost, komt dat rond de 20-30 euro uit. Een zak Weber briketten kost minder en gaat hier zeker 5 avonden mee.
Ik begrijp dat je niet op enkele euro's moet kijken als je verder gaat dan een Weber MT57, maar ik eet liever een extra stuk vlees. Mis ik iets? Hoe verhoudt zich dit tot de houtskool voor een kamado, of een kettle?
Alvast bedankt voor jullie ervaringen.
Op de site van Ofyr zelf lees ik "Voor een avondje koken (4 tot 5 uur) heeft u gemiddeld ongeveer twee OFYR houttassen van elk ongeveer 50 liter nodig".
Excuseer? 100 liter? Dus 1/10 van een kubieke meter hout? Als ik online rondneus wat dat kost, komt dat rond de 20-30 euro uit. Een zak Weber briketten kost minder en gaat hier zeker 5 avonden mee.
Ik begrijp dat je niet op enkele euro's moet kijken als je verder gaat dan een Weber MT57, maar ik eet liever een extra stuk vlees. Mis ik iets? Hoe verhoudt zich dit tot de houtskool voor een kamado, of een kettle?
Alvast bedankt voor jullie ervaringen.