- Berichten
- 51
Na een tijd snuffelen op dit forum was ik eruit: ik ga mijn eigen offset smoker bouwen. Na uren YouTube en loads met websites van bouwers kwam ik uit bij een offset smoker van lonestar grillz of Gator pits allebei in Texas. Vooral de lonestar werd toch wel gezien als "the holy grale" onder de offsets door verschillende pitmasters.
Eerst eens een tekening en een plannetje maken. De "kookkamer" wilde ik minimaal 50cm in doorsnee en 1m lang. Ook wil ik evt gewoon kunnen Bbq-en met kolen recht onder het rooster. En als we toch aan het denken zijn maar gelijk voorbereiden voor een evt rotisserie.
Nu nog materiaal: mijn vereiste was een buis van 50 cm doorsnee en minimaal 8mm wanddikte. Dat is na lang zoeken gelukt maar dan 12mm dik. Ook nog wat zwaar Strekgaas gevonden dat kan dienen als kolenrooster in de kookkamer zelf.
Als eerste het hoofdframe gelast volgende stap wordt het maken van de stookkamer met gasbrander.
Verstuurd vanaf mijn HTC 10 met Tapatalk
Eerst eens een tekening en een plannetje maken. De "kookkamer" wilde ik minimaal 50cm in doorsnee en 1m lang. Ook wil ik evt gewoon kunnen Bbq-en met kolen recht onder het rooster. En als we toch aan het denken zijn maar gelijk voorbereiden voor een evt rotisserie.
Nu nog materiaal: mijn vereiste was een buis van 50 cm doorsnee en minimaal 8mm wanddikte. Dat is na lang zoeken gelukt maar dan 12mm dik. Ook nog wat zwaar Strekgaas gevonden dat kan dienen als kolenrooster in de kookkamer zelf.
Als eerste het hoofdframe gelast volgende stap wordt het maken van de stookkamer met gasbrander.





Verstuurd vanaf mijn HTC 10 met Tapatalk