- Berichten
- 4.056
Mijn nichtje gaf een groot feest voor 130 genodigden en of ik de BBQ wilde regelen.
Pfoe, dat is nogal iets, maar ik vond de uitdaging alleen al de moeite waard om dit gewoon eens te proberen, en het vertrouwen in mij streelde ook beetje mijn ego.
Dus zo gezegd zo gedaan. Menu door gesproken en uitgekomen op:
Spareribs
MOINK balls
Boldeagles Champignons
Gevulde snoep paprikas (spekjes,roomkaas en honing)
Hele zalm zijdes (bobby flay)
Perzik frambozen crisp
Smoker gehuurd bij BBQ stone city smokers http://www.bbqstonecitysmokers.nl/
Ik heb deze ivm een familievakantie eerder gehuurd en hier goede ervaringen mee opgedaan dus vandaar. Ik had opgegeven de smoker ongeveer 8-9 uur nodig te hebben, en of ze genoeg brandstof mee wilde geven. Achteraf was ik veel langer bezig maar er was nog voldoende hout aanwezig dus goed geregeld.

Met 4 personen (mijn vrouw Gerda en nog 2 nichtjes)zijn we ongeveer 4 uur bezig geweest om alles voor te bereiden. Vnml het vullen van de champignons en de paprika's nam nogal wat tijd in beslag. De rest was goed te doen.
Spareribs voorbereiden:

Rond half 4 de smoker opgestart en gevuld met ribbels:

Een nog frisse pitmaster erbij:

Tegen 7 uur alles in de folie gepakt met Appelazijn en honing

Hier nog even een 125 MOINK balls in het zicht:

Voor het laatste half uur nog even ingesmeerd met SBR:

De rest is helaas niet gebeurt,
maar zo krijg je een beetje een idee van de rest van de avond. 
Uiteindelijk ben ik van 15:30 tot 02:00 bezig geweest. Dit was toch wel een beetje langer dan ikzelf verwacht had, maar uiteindelijk een heel geslaagde dag. Veel mensen om me heen met allerlei vragen en gelukkig veel complimenten. Alles viel goed in de smaak en vooral mijn Champignons en de zalm sprong eruit. De laatste was ik ter plekke aan het insmeren met mosterd en bruine suiker (welke wat wenkbrouwen deed fronsen) maar de smaak verraste vele.
Het toetje als afsluiter was voor veel mensen een grote verrassing en een mooie afsluiting van de avond, want de pijp was nu wel een beetje leeg bij de pitmaster en Gerda en de nichtjes. Dit ivm het gesjouw met schalen e.d hieromheen
Uiteindelijk een hele klus maar aangezien de gasten erg enthousiast waren heb ik er wel een voldaan gevoel aan over gehouden (oh ja, en een blij nichtje ;D )
Groeten,
Mike
Edit Aanvulling: krijg net een bedankje van mijn nichtje en een uitnodiging voor een sjiek restaurant ??? Wie goed doet goed ontmoet zeg maar ;D
Pfoe, dat is nogal iets, maar ik vond de uitdaging alleen al de moeite waard om dit gewoon eens te proberen, en het vertrouwen in mij streelde ook beetje mijn ego.
Dus zo gezegd zo gedaan. Menu door gesproken en uitgekomen op:
Spareribs
MOINK balls
Boldeagles Champignons
Gevulde snoep paprikas (spekjes,roomkaas en honing)
Hele zalm zijdes (bobby flay)
Perzik frambozen crisp
Smoker gehuurd bij BBQ stone city smokers http://www.bbqstonecitysmokers.nl/
Ik heb deze ivm een familievakantie eerder gehuurd en hier goede ervaringen mee opgedaan dus vandaar. Ik had opgegeven de smoker ongeveer 8-9 uur nodig te hebben, en of ze genoeg brandstof mee wilde geven. Achteraf was ik veel langer bezig maar er was nog voldoende hout aanwezig dus goed geregeld.

Met 4 personen (mijn vrouw Gerda en nog 2 nichtjes)zijn we ongeveer 4 uur bezig geweest om alles voor te bereiden. Vnml het vullen van de champignons en de paprika's nam nogal wat tijd in beslag. De rest was goed te doen.
Spareribs voorbereiden:

Rond half 4 de smoker opgestart en gevuld met ribbels:

Een nog frisse pitmaster erbij:

Tegen 7 uur alles in de folie gepakt met Appelazijn en honing

Hier nog even een 125 MOINK balls in het zicht:

Voor het laatste half uur nog even ingesmeerd met SBR:

De rest is helaas niet gebeurt,


Uiteindelijk ben ik van 15:30 tot 02:00 bezig geweest. Dit was toch wel een beetje langer dan ikzelf verwacht had, maar uiteindelijk een heel geslaagde dag. Veel mensen om me heen met allerlei vragen en gelukkig veel complimenten. Alles viel goed in de smaak en vooral mijn Champignons en de zalm sprong eruit. De laatste was ik ter plekke aan het insmeren met mosterd en bruine suiker (welke wat wenkbrouwen deed fronsen) maar de smaak verraste vele.
Het toetje als afsluiter was voor veel mensen een grote verrassing en een mooie afsluiting van de avond, want de pijp was nu wel een beetje leeg bij de pitmaster en Gerda en de nichtjes. Dit ivm het gesjouw met schalen e.d hieromheen
Uiteindelijk een hele klus maar aangezien de gasten erg enthousiast waren heb ik er wel een voldaan gevoel aan over gehouden (oh ja, en een blij nichtje ;D )
Groeten,
Mike
Edit Aanvulling: krijg net een bedankje van mijn nichtje en een uitnodiging voor een sjiek restaurant ??? Wie goed doet goed ontmoet zeg maar ;D