BasBQ
Beef en Steak

Oerhammetjes

t.klomberg

Sprokkelaar
Berichten
38
Gisteren oerhammetjes van de pellet grill
Oerhammetjes1.JPG

Overbodig vet en vlies eraf gesneden en lekker ingerubbed met een pork rub
Oerhammetjes2.JPG

Nu lekker 3 uurtjes op 110 graden
Oerhammetjes3.JPG

Daarna aluminium jasje aan met klontje boter, honing en bruine basterdsuiker.
En zo lekker 45 min. doorgaren.
Oerhammetjes4.JPG

Daarna met een tussenpauze van 15 min. twee keer geglaceerd met mix van bbq saus en braadvocht.
Oerhammetjes6.JPG

Na in totaal 4,5 uur is dit het eindresultaat. Een mooi oerhammetje met een perfecte smaak.
 
Och, ziet er lekker uit, op het lijstje ermee.
Eerst nog iets een rub eropgedaan?
 
Ziet er erg lekker uit, ook maar eens proberen(y)
 
Heerlijk stukje vlees. En erg leuk om te maken op de BBQ. Heeft ook wel een stoer voorkomen tijdens een BBQ. Lust ik graag
 
Heerlijk, afgelopen maand ook bereid! Ff in de rub dan lekker lang roken en genieten. Het oergevoel van zo'n hammetje wordt helemaal compleet door hey terugtrekkende vlees van het bot. Mooi voor de presentatie 😉
 
Dit gaat op de short to-do list.
Eens kijken waar ik die spaakhammetjes uit kan halen. Kom alleen voorgegaarde tegen.
 
lekker hoor, zo een hammetje. hier ook maar weer eens maken
dank voor het delen
 
Terug
Bovenaan Onderaan