Terwijl ik door het boek van Jord Althuizen aan het bladeren was kwam ik de oerhammetjes tegen en op het plaatje zagen ze er werkelijk verrukkelijk uit (en dat waren ze in het echt ook). Afgelopen weekend heb ik deze dus maar eens even proberen te cre?ren...
Zoals gewoonlijk begon het de avond ervoor met de voorbereidingen. Ik had besloten er dit keer geen eigen interpretatie op na te houden en te doen wat het boek zei! Dus, eerst de Piggy Mix rub maken en de Smokey's original BBQ sauce die vervolgens weer als basis dient voor de Kentucky Bourbon BBQ sauce. Alles netjes in potjes gedaan om een volgende keer te kunnen gebruiken. Ik moet zeggen dat ik een kleine verandering heb gemaakt in de rub. In plaats van de volledige portie gerookte paprika poeder, heb ik de ene helft zoete gerookte paprika poeder genomen en de andere helft bitter-sweet gerookte paprika poeder voor een klein beetje extra pit.
De volgende ochtend snel nog even de hammetjes wat opgeschoond, in de rub, ingepakt en in de koelkast om het na een verjaardagsbezoekje op de Mini te kunnen gooien.
Thuisgekomen snel de mini klaar gezet, dit keer met de Minion Method om eens te kijken hoe dat zou gaan. Van de Snake method had ik geleerd te beginnen met c.a. 8 brandende kooltjes...echtre mogelijk was dat voor de minion method wat te veel. Tijdens de hele run was de temp aan de hoge kant, en zelfs met weghalen van een aantal kooltjes werd het niet veel beter...anyway, hier de mini, huffing and puffing away net na het toevoegen van het vlees en de appelhout snippers. Je ziet trouwens dat het deksel nog vrij veel rook doorlaat, dus hier moet ik nog een keer wat aan doen. Tijdens de 1e 2,5 uur netjes elk half uur natgehouden met de piggy spray die erbij hoort (appelsap, appelazijn & whisky)
En toen begon het te regenen...opzich voor de mini geen probleem, maar wel voor de digitale thermometertjes...Poging 1 om deze te beschermen (wat niet erg effectief was)
Snel de keuken verder doorgekeken en kwam toen zo'n mooi magnetron bakje van de Chinees tegen....perfect!
Na de 2,5 uur ingepakt, nog 1,5 uur op de Q en uiteindelijk ingeglazed met de sauce die er vervolgens nog een paar minuten in mocht trekken...toen was het tijd om te eten samen met wat ovenfriet en een lekkere frisse salade..Het resultaat:
Mooi rook randje
Recept was zeer geslaagd! Bedankt Jord!
En jullie weer bedankt voor het lezen!
Zoals gewoonlijk begon het de avond ervoor met de voorbereidingen. Ik had besloten er dit keer geen eigen interpretatie op na te houden en te doen wat het boek zei! Dus, eerst de Piggy Mix rub maken en de Smokey's original BBQ sauce die vervolgens weer als basis dient voor de Kentucky Bourbon BBQ sauce. Alles netjes in potjes gedaan om een volgende keer te kunnen gebruiken. Ik moet zeggen dat ik een kleine verandering heb gemaakt in de rub. In plaats van de volledige portie gerookte paprika poeder, heb ik de ene helft zoete gerookte paprika poeder genomen en de andere helft bitter-sweet gerookte paprika poeder voor een klein beetje extra pit.

De volgende ochtend snel nog even de hammetjes wat opgeschoond, in de rub, ingepakt en in de koelkast om het na een verjaardagsbezoekje op de Mini te kunnen gooien.


Thuisgekomen snel de mini klaar gezet, dit keer met de Minion Method om eens te kijken hoe dat zou gaan. Van de Snake method had ik geleerd te beginnen met c.a. 8 brandende kooltjes...echtre mogelijk was dat voor de minion method wat te veel. Tijdens de hele run was de temp aan de hoge kant, en zelfs met weghalen van een aantal kooltjes werd het niet veel beter...anyway, hier de mini, huffing and puffing away net na het toevoegen van het vlees en de appelhout snippers. Je ziet trouwens dat het deksel nog vrij veel rook doorlaat, dus hier moet ik nog een keer wat aan doen. Tijdens de 1e 2,5 uur netjes elk half uur natgehouden met de piggy spray die erbij hoort (appelsap, appelazijn & whisky)

En toen begon het te regenen...opzich voor de mini geen probleem, maar wel voor de digitale thermometertjes...Poging 1 om deze te beschermen (wat niet erg effectief was)

Snel de keuken verder doorgekeken en kwam toen zo'n mooi magnetron bakje van de Chinees tegen....perfect!

Na de 2,5 uur ingepakt, nog 1,5 uur op de Q en uiteindelijk ingeglazed met de sauce die er vervolgens nog een paar minuten in mocht trekken...toen was het tijd om te eten samen met wat ovenfriet en een lekkere frisse salade..Het resultaat:


Mooi rook randje


Recept was zeer geslaagd! Bedankt Jord!
En jullie weer bedankt voor het lezen!