- Berichten
- 54
hallo allemaal,
Dit weekend heb ik voor het eerst een keer oerhammetjes geprobeerd te maken. Ik heb ze 3 uur laten roken op zo'n 100-130 graden. Vervolgens ingepakt en tot ca. 92 graden laten garen (45min ongeveer). Hierna nog even laten opdrogen op de bbq met bbq saus.
Echter bij het aansnijden op het bord bleken ze echt heel erg droog te zijn, viel ons erg tegen. Maar overal lees ik dat ze zo mals zijn en zo lekker sappig
wat kan er fout gegaan zijn? misschien te lang gerookt?
helaas geen foto's meer van gemaakt.
mvg, Niek
Dit weekend heb ik voor het eerst een keer oerhammetjes geprobeerd te maken. Ik heb ze 3 uur laten roken op zo'n 100-130 graden. Vervolgens ingepakt en tot ca. 92 graden laten garen (45min ongeveer). Hierna nog even laten opdrogen op de bbq met bbq saus.
Echter bij het aansnijden op het bord bleken ze echt heel erg droog te zijn, viel ons erg tegen. Maar overal lees ik dat ze zo mals zijn en zo lekker sappig

wat kan er fout gegaan zijn? misschien te lang gerookt?

helaas geen foto's meer van gemaakt.
mvg, Niek