- Berichten
- 272
Volgend weekend komen de schoonouders langs en de schoonpa had gevraagd of ik nog eens short ribs wou maken. Dat moet je geen 2x vragen. Heerlijk stuk vlees vind ik dat zelf. Ik had nog een paar in de vriezer liggen van een Iers grasgevoerd rund om eens te proberen. Tot nu toe had ik altijd graangevoerde van de VS (usda choice) en wou eens zien of de drievoudige prijs merkbaar zou zijn. Spoiler: ja er is een duidelijk verschil in smaak, sappigheid, dikte en structuur, maar zeker niet 3x zoveel.
Het was een pittige run. Gezien ze niet zo dik waren als mijn voorgaande, dacht ik er wel te komen met een 8-tal uur en had ik ze er pas om 9u op gelegd. Dat was een stevige vergissing, gezien het uiteindelijk met rusten toch een goede 12u geduurd heeft. Ik ben nog best tevreden met het resultaat. Door het prijsverschil komen deze er wat vaker en houden we de betere voor speciale gelegenheden (zoals op vraag van de schoonpa).
De dag voordien al gerept en voorzien van rub. Normaal zouden de kindjes mee eten, dus voorzichtig met de peper.
De dag zelf om 9u op de bbq met een mengeling van beuk en eik hout:
Na een 2 tal uur beginnen sprayen. Zeker gezien er een stuk vlees open en bloot ligt.
Na een 5 tal uur eens in butcher paper inpakken:
Na een dikke 11 uur er af gehaald en een uur laten rusten. Tijd om aan te snijden en eindelijk te eten. Zalige bark. i
Iets minder sappig, maar nog altijd top. Iets minder uitgesproken smaak, maar zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer wel meer peper als de kindjes niet mee eten:
Ter vergelijking een foto van de usda choice van een run uit het verleden:
Het was een pittige run. Gezien ze niet zo dik waren als mijn voorgaande, dacht ik er wel te komen met een 8-tal uur en had ik ze er pas om 9u op gelegd. Dat was een stevige vergissing, gezien het uiteindelijk met rusten toch een goede 12u geduurd heeft. Ik ben nog best tevreden met het resultaat. Door het prijsverschil komen deze er wat vaker en houden we de betere voor speciale gelegenheden (zoals op vraag van de schoonpa).
De dag voordien al gerept en voorzien van rub. Normaal zouden de kindjes mee eten, dus voorzichtig met de peper.
De dag zelf om 9u op de bbq met een mengeling van beuk en eik hout:
Na een 2 tal uur beginnen sprayen. Zeker gezien er een stuk vlees open en bloot ligt.
Na een 5 tal uur eens in butcher paper inpakken:
Na een dikke 11 uur er af gehaald en een uur laten rusten. Tijd om aan te snijden en eindelijk te eten. Zalige bark. i
Iets minder sappig, maar nog altijd top. Iets minder uitgesproken smaak, maar zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer wel meer peper als de kindjes niet mee eten:
Ter vergelijking een foto van de usda choice van een run uit het verleden: