BasBQ
Beef en Steak

octopus yakitori

PH met een F

Pitmaster
Berichten
515
99e8d93bfec6c6aa924a9faec70b153c.jpg


Ingrediënten:

  • 100 gram octopus stukjes (ik gebruikte deze)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 el sake
  • 1 tl suiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1/2 tl sesamolie
  • Zout en peper naar smaak

  • 50 ml ponzu-saus
  • 1 tl wasabipasta
  • lente-ui, fijngehakt om te garneren
  • gochugaru naar smaak om te garneren (Shichimi Togirashi kan ook, is ook lekker)

Bereidingswijze:

  1. kook de stukjes octopus tien minuten voor.
  2. Meng de sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflook, gember, sesamolie, zout en peper in een kom en giet dit over de octopusstukken. Roer goed door en laat minstens 30 minuten marineren.
  3. Rijg de octopusstukken aan de spiesjes
  4. Grill de octopus-yakitori ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  5. voor de dipsaus, meng de ponzu met de wasabipasta. Garneer de octopus yakitori met lenteui en/of wat peper. (op de foto heb ik het met gochugaru bestrooid)
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor het delen. weer een mooi recept
 
Het ziet er wel heel erg apart uit zo met al die zuignapjes ( die zie ik toch op de foto? )
Zo is het weer eens wat anders dan het bekende stokje saté ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan