- Berichten
- 731
Ik zie je al denken, wat een vreemde combinatie. Maar het zit wat simpeler in elkaar, het ws praktischer om beide op de bbq te bereiden.
Het begon gisteren middag met oatmeal cookies. Kamado ingesteld op indirect op 180 graden, pizzasteen erop en bakken maar.
na 15 min heerlijke oatmeal cookies. Lekker chewy. Recept komt van rutger bakt.
voor het avondeten stond spatchcock chicken op het menu. Het was een Noord Hollandse Blauwe haan die ik zelf heb gemest en geslacht.
Woensdag uit de vriezer gehaald om te ontdooien in de koelkast. Zaterdag de ruggengraat verwijderd en bestrooid met zout. Dag later bestrooid met chick mix (zonder zout), uurtje op de bbq op 190 graden, aardappels partjes bestrooid met rozemarijn en tijm ernaast op een grill grate. Laatste 10 min wat maiskolven erbij en frikandellen voor de kinderen. Uiteindelijk deze nog direct afgegrild. Daarna was het smullen. De kip was heerlijk, alleen de vleugels waren droog, de rest was heerlijk. Vooral de borst was mega sappig en goed van smaak. De huid was helaas niet lekker krokant. Ik vermoed dat het onderhuidse vet hier de oorzaak van is, hierdoor wel sappig vlees ten koste van krokante huid.
Het begon gisteren middag met oatmeal cookies. Kamado ingesteld op indirect op 180 graden, pizzasteen erop en bakken maar.
na 15 min heerlijke oatmeal cookies. Lekker chewy. Recept komt van rutger bakt.
voor het avondeten stond spatchcock chicken op het menu. Het was een Noord Hollandse Blauwe haan die ik zelf heb gemest en geslacht.
Woensdag uit de vriezer gehaald om te ontdooien in de koelkast. Zaterdag de ruggengraat verwijderd en bestrooid met zout. Dag later bestrooid met chick mix (zonder zout), uurtje op de bbq op 190 graden, aardappels partjes bestrooid met rozemarijn en tijm ernaast op een grill grate. Laatste 10 min wat maiskolven erbij en frikandellen voor de kinderen. Uiteindelijk deze nog direct afgegrild. Daarna was het smullen. De kip was heerlijk, alleen de vleugels waren droog, de rest was heerlijk. Vooral de borst was mega sappig en goed van smaak. De huid was helaas niet lekker krokant. Ik vermoed dat het onderhuidse vet hier de oorzaak van is, hierdoor wel sappig vlees ten koste van krokante huid.