BasBQ
Beef en Steak

Nummer 103 van 2023: Brisket

 
 
 
 

Rogier

Gemarineerd
Berichten
1.091
Beste BBQ-genoten,

Allereerst de beste wensen voor 2024! Dat er maar weer een hoop moois van de barbecue mag komen.

De afgelopen maanden ben ik weinig actief geweest op het forum. Ik heb het gewoon ontzettend druk momenteel maar dat betekend niet dat er niet gebarbecued wordt. In 2023 zijn er hier 103 gerechten van de barbecue gekomen.

Nummer 103 werd een speciale. Ik had al enkele maanden een whole packer brisket van zo’n 5,5kg in de vriezer liggen en met oud & nieuw was er genoeg bezoek om deze te maken zonder al te veel tijdsdruk. Eerder heb ik al eens een brisket ear gemaakt maar een hele was nieuw voor mij.

7F075FA2-6A8F-4D14-823F-8205EC71A45A.jpeg


Voor de bereiding heb ik de methode aangehouden die @noskos op YouTube heeft staan. Als rub heb ik een simpele peper/zout rub gemaakt.

8196D1DF-5DBF-4519-9A14-38377B04CC5B.jpeg

Dank aan @Ewald voor het recept van deze heerlijke injectie.

3A0AA0A4-8363-4E01-8891-E65742ACA39B.jpeg

D077AB44-DCC9-47ED-9119-0244D35A94C0.jpeg

Alles een avond van tevoren voorbereid en alles voor de barbecue klaar gezet. 6.45 uur de barbecue aangestoken en om 7.00 uur kon de brisket er op.

8DCAFE93-FA16-4259-AEBC-6BCA39E7926A.jpeg

6BE6717F-5354-498E-8B25-3782E8CFE3A6.jpeg

D248A9DB-94B2-4E66-B713-E70AF337138E.jpeg

5E691F7A-08F6-4B2C-98A5-C499D2D9320C.jpeg

Om 21.30 uur was de brisket klaar (inclusief een uur rusten). In totaal dus zo’n 14,5 uur.

Na het rusten heb ik de point van de flat gesneden. De point in blokjes gesneden en met wat barbecuesaus een half uurtje terug op de barbecue naast de moinkballs.

635100BD-BE8F-4696-ABDA-D63CE059B079.jpeg


Stom genoeg geen goede foto van een losse plak. Waarschijnlijk iets te druk met visite en een aantal alcoholische versnaperingen verder 😉

FEA8A79D-0940-4846-A42E-CE38BB1EB717.jpeg


Het resultaat mocht er zeker zijn. De flat was aan de buitenste delen wel wat droog, maar verder perfect. De burned ends waren echt goddelijk lekker!

Gelukkig was er nog wat over. Dat heb ik vacuüm verpakt met wat van het achtergebleven vocht uit de folie.

Ik hoop dat jullie genoten hebben!
 
Mooie reportage Rogier, en een mooie brisket inclusief burnt ends, dat verdient een koetje, gefeliciteerd.
Welkom bij de grote 3
 
Dat ziet er heerlijk uit!

Gefeliciteerd met je 🐮
 
Mooi projectje, ziet er mooi uit!
 
Mooi gedaan! Die zal zeker gesmaakt hebben. een goede manier om 2024 in te luiden
 
Ziet er heerlijk uit Rogier, Wesley had me al een foto van het eindresultaat gestuurd. Water liep me toen al in de mond.. Congrats met de 🐮
 
Ziet er heerlijk uit Rogier, Wesley had me al een foto van het eindresultaat gestuurd. Water liep me toen al in de mond.. Congrats met de 🐮
Dank je wel! Maar dan moet jij dus de collega van Wesley zijn? 😄 Ik had hem de dagen er voor al lekker zitten maken. Uiteindelijk is hij goed gevoederd 😂
 
Dank je wel! Maar dan moet jij dus de collega van Wesley zijn? 😄 Ik had hem de dagen er voor al lekker zitten maken. Uiteindelijk is hij goed gevoederd 😂
Ja klopt. ik voeder m af en toe wat varkensvlees
 
103 gerechten in een jaar.... je bent er lekker mee bezig!
 
Lekker bezig geweest Rogier!
Het water loopt me in de mond op deze vroegen morgen🤤 Gefeliciteerd met je 🐮
 
Gefeliciteerd Rogier! Heerlijk verslag
 
Lekker man, mooie brisket, gefeliciteerd met je stickertje! Welkom bij de Big Three!
 
ziet er prima uit
welkom bij de grote 3
gefeliciteerd
 
Terug
Bovenaan Onderaan