het snelste recept, maar lekker.
4 granny smid appels
1 pakje bladerdeeg
18 plakjes gerookte spek
klein beetje kerriepoeder
klein beetje paprikapoeder
haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking om ze te ontdooien.
vervolgens leg je 2 plakjes net iets over elkaar heen.

uitrollen tot ongeveer 25 cm.
vervolgens gaan we alvast water aan de kook brengen. en bereiden we de appels voor.
appels niet schillen alleen klokhuis verwijderen en snij dunne plakjes van 2 a 3 mm.
als het water aan de kook is draaien we het vuur uit, en blancheren de appels voor 4 minuten direct daarna afspoelen met koud water om het nagaren te stoppen.

terug na de plakjes bladerdeeg waar we stroken van 2 a 3 cm van snijden.

daarna pakken we de plakjes gerookte spek en de appel en leggen die op het bladerdeeg.

vervolgens strooien we tussen duim en wijsvinger een beetje kerriepoeder en paprikapoeder erop.
en vervolgens rollen we ze op.
en leggen we ze in en cupcake bakblik die in gesmeerd is met roomboter.
we gaan beginnen met bakken.
stook de bbq indirect op naar 150 graden( ik doe het op de smoker)

bak hier de roosjes ongeveer 25 a 30 minuten afhankelijk van de kleur.

na het bakken gelijk uit het blik halen anders krijg je condensvorming.
als ze afgekoeld zijn licht bestrooien met poedesuiker.
het zure van de appel, het zoutje van de spek en het zoetje van de poedersuiker komen zo mooi samen.

eet smakelijk.
4 granny smid appels
1 pakje bladerdeeg
18 plakjes gerookte spek
klein beetje kerriepoeder
klein beetje paprikapoeder

haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking om ze te ontdooien.
vervolgens leg je 2 plakjes net iets over elkaar heen.

uitrollen tot ongeveer 25 cm.
vervolgens gaan we alvast water aan de kook brengen. en bereiden we de appels voor.
appels niet schillen alleen klokhuis verwijderen en snij dunne plakjes van 2 a 3 mm.
als het water aan de kook is draaien we het vuur uit, en blancheren de appels voor 4 minuten direct daarna afspoelen met koud water om het nagaren te stoppen.

terug na de plakjes bladerdeeg waar we stroken van 2 a 3 cm van snijden.

daarna pakken we de plakjes gerookte spek en de appel en leggen die op het bladerdeeg.

vervolgens strooien we tussen duim en wijsvinger een beetje kerriepoeder en paprikapoeder erop.
en vervolgens rollen we ze op.
en leggen we ze in en cupcake bakblik die in gesmeerd is met roomboter.
we gaan beginnen met bakken.
stook de bbq indirect op naar 150 graden( ik doe het op de smoker)

bak hier de roosjes ongeveer 25 a 30 minuten afhankelijk van de kleur.

na het bakken gelijk uit het blik halen anders krijg je condensvorming.
als ze afgekoeld zijn licht bestrooien met poedesuiker.
het zure van de appel, het zoutje van de spek en het zoetje van de poedersuiker komen zo mooi samen.

eet smakelijk.