BasBQ
Beef en Steak

Noskos classic spareribs & varkensbuik

smokert

Stoker
Berichten
496
Dit weekend weer eens een nieuw recept geprobeerd voor de spareribs, deze keer de variant van noskos. De avond ervoor de spareribs in de marinade gezet en het vlies verwijderd.

o570VQyl.jpg

Vju7FWEl.jpg

De spareribs ontdaan van het vlies en in de marinade gezet een dag van tevoren.

En daarna ook de pekel gemaakt voor de varkensbuik en de zwoerd verwijderd en deze zes uur laten intrekken (langer doe ik niet, want anders vind ik deze te zout.

go1nHT3l.jpg


OUjuoynl.jpg

De pekel met zeezout, zwarte peper, kruidnagel en laurier blaadjes.

PJhUKP8l.jpg

Laten koken en daarna een rustig laten afkoelen.

k2RTq9sl.jpg

WoDGSG5l.jpg

Ondertussen de zwoerd verwijderen.

jxYH01Hl.jpg

En daarna in de pekel laten rusten, in dit geval 6 uur.

OxkiK6el.jpg

De volgende dag kon je WSM aangestoken (110 graden) worden en het vlees erop. En elk uur de spareribs in de mop saus gezet van Noskos, en het laatste uur de zelfgemaakte Noskos' Sweet & Smokey BBQ saus erop gedaan en het resultaat was heerlijk.

EtpnQPgl.jpg

Cpby935l.jpg

Het resultaat van de varkensbuik na 5 uur roken.

qoGPRnUl.jpg

NOLqYL1l.jpg

Het resultaat van de spareribs, een mooi resultaat volgend weekend hetzelfde maar dan met 8kg.  :D


 
Ziet er goed uit!! Moet goed komen met de extra kilo's
 
dat zijn mooie ribs
 
Lekkere combo
 
Die ribbetjes zien er echt goddelijk uit!
 
Nice!! :D
 
Samen, dat ziet er goed uit.
Lekker hoor. Kwijl kwijl
 
Lekker! En mooie foto's ook!
 
Lust ik!
 
Mocht je de volgende keer over hebben ik houd mij aanbevolen.
Love it
 
Ziet er erg lekker uit. Hoe laat moeten we waar volgende week zijn? Dan helpen we je met die 8kg
 
Krijg al genoeg eters voor de 8kg aankomende week, zal uiteraard wel even een foto maken.  :D
En de week erna pulled pork proberen.
 
Gisteren 10kg sessie gedaan, de WSM was volledig bemand met vlees.
6pGJwpOh.jpg

En na 6 uur roken het onderstaande resultaat, wederom geslaagd.  :)
e8TpEz1h.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan