Een van de dingen die nog op mijn todo lijstje stond was een "No knead bread" te maken. Met een nog ongebruikte Dutch Oven in de garage werd het tijd om ook die eens een keer te gebruiken en dit was een leuk experiment om de DO eens te gebruiken.
Allereerst het deeg gemaakt

En het een aantal uren laten rijzen met een theedoek er overheen. Uiteindelijk rijst het deeg niet verder en kan je het in de Dutch Oven doen en die op zijn beurt weer in het GBS-gat van de Weber MT.

Tussendoor even gecontroleerd of het de goede kant op gaat.... en jawel hoor.... ook een broodje lijkt goed te gaan...

En het uiteindelijke resultaat:

Bij het eten viel al gauw op dat er maar weinig smaak aan zit..... dus een eerstvolgende keer wel proberen om er wat meer smaak aan te geven....
Allereerst het deeg gemaakt

En het een aantal uren laten rijzen met een theedoek er overheen. Uiteindelijk rijst het deeg niet verder en kan je het in de Dutch Oven doen en die op zijn beurt weer in het GBS-gat van de Weber MT.

Tussendoor even gecontroleerd of het de goede kant op gaat.... en jawel hoor.... ook een broodje lijkt goed te gaan...

En het uiteindelijke resultaat:

Bij het eten viel al gauw op dat er maar weinig smaak aan zit..... dus een eerstvolgende keer wel proberen om er wat meer smaak aan te geven....